Καυστικά tweet από μία απούσα

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να απουσίαζε από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης κι ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, εν τούτοις αποφάσισε να επιτεθεί με καυστικά σχόλια στον Αλέξη Τσίπρα μέσω των social media.

Με αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε την υπερψήφιση του νόμου για τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών. «Σήμερα ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα στη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συμβάλαμε αποφασιστικά σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη προόδου» έγραψε η Φώφη Γεννηματά.

Ζήτησε παράλληλα, μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, «να λείπουν επιτέλους οι ακρότητες. Απαιτούνται συναινέσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ισονομία και κυρίως στην αξιοπρέπεια των πολιτών». Και με τρίτη ανάρτησή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό για να καυτηριάσει τη στάση του κυβερνητικού εταίρου του: «Κύριε Τσίπρα, συστράτευση απέναντι στο σκοτάδι δεν γίνεται μαζί με ακροδεξιούς και ομοφοβικούς #ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ερωτηματικά

Συζητήσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Και αυτό το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 και έκτοτε πίεζε για την ψήφιση του. Και αυτές τις ημέρες, όμως, είχε σηκώσει ψηλά το ζήτημα αυτό και επιπλέον κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Μάλιστα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνομίλησε προσωπικά με τους βουλευτές Δημήτρη Κρεμαστινό, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Μιχάλη Τζελέπη προκειμένου να υπογράψουν το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

 

Από τη Χαρ. Τρικούπη μεταδίδεται ότι η κυρία Γεννηματά ένιωσε αδιαθεσία και έφυγε από τη Βουλή καθώς η ίδια και οι συνεργάτες της εκτίμησαν ότι δεν θα δημιουργείτο θέμα, εξαιτίας της στάση που κράτησε το ΠΑΣΟΚ για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Για την εξεταστική

 

Την προαναγγελθείσα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διαλεύκανση της αλήθειας στο ερώτημα «πώς ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση καθώς και η κρίση ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» κατέθεσε σύσσωμη η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δεδομένου δε, του τα ότι δεν διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών για να ξεκινήσει η διαδικασία (χρειάζεται η σχετική πρόταση να υπογραφεί από 50βουλευτές), η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί τους βουλευτές των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου να συνυπογράψουν την πρόταση, όποιο σκεπτικό και αν έχουν. Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, εκτιμούν ότι οι απαντήσεις από μία τέτοια εξεταστική επιτροπή θα διευκολύνουν και τη λήψη και εφαρμογή μίας πολιτικής εξόδου από τη σημερινή πολυδιάστατη κρίση.

«Η πλήρης αλήθεια πρέπει να δοθεί στον ελληνικό λαό», λένε, σημειώνοντας πως οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών καθιστούν επιτακτική την ανεύρεση αυτής της αλήθειας. «Δεν επιτρέπεται να αιωρούνται ζητήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τη χώρα και αυξάνουν την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα», καταλήγουν.
Στην πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, όπως κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, αφήνουν αιχμές κατά του κυβερνώντος κόμματος, καθώς μιλούν για ‘ορισμένους’ που επιχείρησαν «να οικοδομήσουν πολιτικές πάνω στην ύπαρξη των μνημονίων και στη διάκριση μεταξύ μνημονιακών και δήθεν αντιμνημονιακών δυνάμεων», χωρίς όμως να υπολογίζουν την ανάγκη αποφυγής της δημοσιονομικής χρεοκοπίας. Σημειώνουν δε, ότι αυτές οι πολιτικές συνοδεύθηκαν από την απόλυτη άρνηση της συνευθύνης, οδηγώντας στο τρίτο μνημόνιο και συμβάλλοντας έτσι στην παράταση της κρίσης.

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια. Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας», λένε, ζητώντας εξεταστική επιτροπή, με σκοπό να ερευνηθεί η πορεία της οικονομίας από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και μετά, αλλά και οι επιμέρους σταθμοί σε όλη αυτή τη διαδρομή στην οικονομία της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα