Παράλληλη «χυλόπιτα»!

ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΠΑΣΑ… ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΥΣΑΤΩ

 

Ακόμη και οι υπεραισιόδοξοι που πίστευαν ότι οι δανειστές –τρόικα τότε, κουαρτέτο τώρα– μπορούν με σκληρή διαπραγμάτευση να πειστούν να αφήσουν στην άκρη τα στεγνά και στυγνά νούμερα και προτίθενται να συζητήσουν με τους… δανειζόμενους ακόμη και λιγότερο κοστολογημένα παράλληλα προγράμματα τύπου Θεσσαλονίκης θα πρέπει να πείστηκαν ότι θαύματα γίνονται μόνο στα παραμύθια!

Και η αλήθεια είναι ότι σαν παραμύθι, αλλά κάκιστο, ακούγεται η παράλληλη… χυλόπιτα που κέρασαν σήμερα το Μαξίμου οι δανειστές, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τραβήξει πίσω και με το κεφάλι κάτω το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία, οι εκπρόσωποι των δανειστών υποστηρίζουν ότι το δημοσιονομικό κόστος των δράσεων του παράλληλου προγράμματος είναι ακοστολόγητο τουτέστιν απροσδιόριστο και κατ’ επέκταση «υπονομευτικό» του τρίτου Μνημονίου. Χαρακτηριστική των πιέσεων που ασκήθηκαν στην Αθήνα είναι η φήμη που κυκλοφόρησε ότι το κουαρτέτο φέρεται να απείλησε ότι μονομερώς η κυβέρνηση «περάσει» το παράλληλο πρόγραμμα, η εκκρεμούσα δόση του 1 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευτεί.

Υπό το βάρος των παραπάνω εξελίξεων, στην κυβένρηση τράβηξαν χειρόφρενο και σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης και άλλοι υπουργοί αποφασίστηκε ν αποσυρθεί το «επίδικο» πολυνομοσχέδιο και αφού υπάρξει η σχετική διαβούλευση με τους θεσμούς να κατατεθεί εκ νέου μετά από τις γιορτές.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα συνεδρίασε εκτάκτως και η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, όπου αποφασίστηκε να σταματήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα