«Πολύ υψηλό τίμημα τα 1,2 δισ. ευρώ για τα 14 αεροδρόμια»

«Η απόφαση της γερμανικής εταιρείας Fraport να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για ένα συμβολικό μήνυμα σε όλους ότι η χώρα μας έχει αφήσει πίσω τη φημολογία περί Grexit και μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως το 1,2 δισ. που θα εισπράξει η Ελλάδα είναι «πολύ υψηλό τίμημα». Τα οφέλη θα συνεχίσουν να φαίνονται σε βάθος χρόνου, καθώς το Δημόσιο θα εισπράττει ενοίκιο 23 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα το 50% των κερδών θα επιστρέφει στα κρατικά ταμεία, πρόσθεσε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ακόμα πως η κοινοπραξία που θα αναλάβει τους 14 αερολιμένες θα πραγματοποιήσει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της 40ετούς σύμβασης -εξ αυτών τα 350 εκατ. θα επενδυθούν έως το 2020- ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η δημιουργία 1.700 θέσεων εργασίας. Σε ερώτηση για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε ότι έπαιξε ρόλο η «δυσκολία προσαρμογής» της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο δεν προέβλεπε αποκρατικοποιήσεις.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε επί της αρχής αντίθετος στην παραχώρηση των αεροδρομίων, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι σέβεται την πολιτική διαφωνία και εκτιμά το γεγονός ότι ο υπουργός δεν στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση μίας κυβερνητικής απόφασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα