Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε, από το βήμα της Βουλής, την τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, σύμφωνα με την οποία, με Προεδρικά Διατάγματα οργανώνονται, συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί. 

«Για πρώτη φορά γίνεται  ολοκληρωμένη συνεκτική προσπάθεια για την οργάνωση των δομών των υπουργείων. Θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα, που θα ρυθμίζουν τις δομές τους», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν άκουγε κάποιος μόνο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγορεύουν, θα πίστευε ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που με Προεδρικά Διατάγματα γίνεται η οργάνωση των υπουργείων. Δεν αλλάζει το θεσμικό εργαλείο με το οποίο καταρτίζονται οι οργανισμοί των υπουργείων. Το μόνο που αλλάζει, είναι η καταληκτική διαδικασία αξιολόγησης των δομών».

 Σε άλλο σημείο, τόνισε πως έχει προηγηθεί συστηματική προεργασία πριν κατατεθεί η τροπολογία. «Εδώ και έναν χρόνο συγκροτήθηκαν επιτροπές αξιολόγησης όλων των υπουργείων, έγινε επεξεργασία των προβλημάτων και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο και κάνει την εισήγηση. Για όλους εσάς που μιλούσατε για «’γονατογραφήματα’, σας λέω ότι έχει γίνει σημαντική εργασία για να καταρτίσουμε αυτά τα οργανογράμματα. Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να συνεχίσουμε μια πρακτική με οργανωμένο, όμως, τρόπο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα