«Οι παλινωδίες του Τσίπρα έθεσαν σε κίνδυνο το ευρώ»

Θέλοντας να… χαϊδέψει τα αυτιά του κομματικού ακροατηρίου της στο συνέδριο του CDU, η Άνγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε δημοσίως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη βοήθεια του στην επίλυση της ελληνικής κρίσης.

Η καγκελάριος, αν και δεν αμφισβητείται, το τελευταίο διάστημα έχει γκρίνιες από το συντηρητικό κοινό του κόμματος που ηγείται, γι’ αυτό και διόλου τυχαία επέλεξε να μιλήσει με κολακευτικό λόγια για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας -που έχει απήχηση λόγω των σκληρών θέσεων του. «O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμμετείχε σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση της ελληνικής κρίσης, αλλά και στην επιβολή των γερμανικών θέσεων» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Μέρκελ, καταχειροκροτούμενη από τα μέλη του κόμματός της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ακόμα ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει, ενώ μίλησε με αυστηρό ύφος για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «απίθανες παλινωδίες από την αριστερή κυβέρνηση έθεσαν σε κίνδυνο την Ευρωζώνη».

Με αυτές τις δηλώσεις, η Άνγκελα Μέρκελ «καλύπτει», εμμέσως πλην σαφώς, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, ιδίως μετά το πρόσφατο θερμό «διπλωματικό επεισόδιο» της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Σόιμπλε αναφορικά με το ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα