Η ώρα της επαρχίας

Η ώρα του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League έφτασε και μετά την Ξάνθη, άλλη μία ελληνική ομάδα «ρίχνεται» στη μεγάλη μάχη. Ο Αστέρας Τρίπολης που θα υποδεχτεί τη Ραπίντ Βιέννης στην έδρα του, ενώ οι Ακρίτες θα φιλοξενήσουν τη Σταντάρ Λιέγης. Οι δύο της επαρχίας δεν θα έχουν εύκολο έργο, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο δυνατές ομάδες και έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα εναντίον τους, αφού το πρωτάθλημα της Αυστρίας και του Βελγίου είναι ήδη σε εξέλιξη.

Να υπερβάλλει εαυτόν η Ξάνθη

Η Ξάνθη έχει απέναντί της τη Σταντάρ Λιέγης, η οποία έχει δώσει ήδη ένα επίσημο ματς για το βελγικό πρωτάθλημα. Βέβαια, οι Ακρίτες έχουν παίξει επίσης σε δύο ματς, αυτά για τον προηγούμενο προκριματικό γύρο του θεσμού απέναντι στη Λίνφιλντ, αλλά η δυναμικότητα του αντιπάλου σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτή των Βέλγων. Για την αναμέτρηση αυτή ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φλίσκα που αποβλήθηκε στη ρεβάνς με τη Λίνφιλντ. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή του Σολτάνι που αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού.

Με απουσίες ήρθαν στην Ελλάδα και οι Βέλγοι. Ο τεχνικός της Σταντάρ Γκι Λουζόν δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Γουίλιαμ Βενκέρ, Γιούτζι Όνο και του τιμωρημένου Πολ-Ζοζέ Εμποκού. Στην αποστολή δεν βρίσκονται και οι νεοαποκτηθέντες Γιοάν-Τιράμ Ιλιέν, Ρον Σταμ που δεν έχουν δηλωθεί σε αυτόν τον προκριματικό γύρο.

Δύσκολο το έργο του Αστέρα

Το φετινό ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει και ο Αστέρας στην Ευρώπη. Οι Αρκάδες θα υποδεχτούν στην Τρίπολη τη Ραπίντ Βιέννης. Ο Σάκης Τσιώλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Γκρατσίνι και τον τραυματία Κοντοέ, ενώ υπάρχει και το μειονέκτημα ότι οι αυστριακοί έχουν παίξει ήδη δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Πάντως, η Ραπίντ θα έχει αρκετά προβλήματα, αφού νοκ-άουτ για διάφορους λόγους έχουν τεθεί και οι Μάρκο Μάριτς, Λούκας Κόνιγκσχοφερ, Χέραλντ Πίχλερ, Ντόμινικ Βύντρα, Μίκαελ Σίμπλσμπεργκερ και Ντόμινικ Σταρκλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα