«Είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000 και θα τους πολεμήσουμε αμείλικτα»

Για τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, λέγοντας ότι «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000».

Σε στρατιωτικό επίπεδο, «πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο κ. Φαμπιούς σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Σίγουρα, είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «θα ήταν αδιανόητο ένα μέτωπο χωρών όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες χώρες να μην κατορθώνουν να το εξουδετερώσουν».

«Όμως παράλληλα, πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση σε αυτό τον πόλεμο (στη Συρία), στον οποίο έχουν σκοτωθεί 300.000 άνθρωποι, έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, και τις βλέπουμε, σε όλο τον κόσμο», τόνισε ακόμα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Το σχέδιο για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία που υιοθετήθηκε στη Βιένη, αντιπροσωπεύει από αυτή την άποψη «μια πρώτη αχτίδα» ελπίδας, κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα