«Ισοπεδώστε τις θέσεις του ISIS»

Στη νοτιανατολική Μεσόγειο πλέει, πλέον, το γαλλική αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», με τον Φρανσουά Ολάντ να έχει δώσει εντολή για όσο το δυνατόν πιο εντατικούς βομβαρδισμούς στις θέσεις των τζιχαντιστών του ISIS.  

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, δηλώνει πως «στόχος είναι ο συντονισμός όλων, για την εξάρθρωση του Ισλαμικού Κράτους». «Πρόκειται για μια παγκόσμια απάντηση σε μια ολοκληρωτική απειλή» πρόσθεσε. «Έχουμε απέναντί μας ένα δικέφαλο υβριδικό εχθρό, γι’ αυτό και οι πόλεμοι είναι δύο: από τη μια στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους, και από την άλλη κατά του σκοτεινού πολέμου των στρατολογημένων τρομοκρατών», προσέθεσε ακόμα.

Η Γαλλία επομένως σκοπεύει να τριπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές, χάρις στην υποστήριξη του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» που έφθασε στα συριακά ύδατα. Συνοδεύεται από δύο φρεγάτες, μια βρετανική και μια βελγική, καθώς και από ένα πυρηνικό υποβρύχιο. Το «Charles de Gaulle» μεταφέρει 32 βομβαρδιστικά εκ των οποίων 18 Rafale.

«Το προσωπικό του που υπερβαίνει τα 2.500 άτομα είναι πανέτοιμο και οι βομβαρδισμοί θα ξεκινήσουν από αύριο», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας. Στόχοι είναι τα στρατηγεία και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS, θα κτυπήσουν στη Ράκα αλλά και τη Μοσούλη στο Ιράκ. Ο κ. Λε Ντριάν, που ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία για τις περιφερειακές εκλογές δηλώνοντας ότι θα παραμείνει στο υπουργείο όσο χρειάζεται, αναγνώρισε ότι υπάρχει συνεχής συντονισμός με τους Αμερικανούς όχι όμως με τους Ρώσους και αυτός είναι ο στόχος της επίσκεψης στη Μόσχα.

Εκτιμά ότι «υπάρχει αλλαγή στα αρχικά σχέδια των Ρώσων για τη Συρία μετά τη διαπίστωση εξασθένησης του Συριακού στρατού». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στον κίνδυνο για πιθανή χημική και βακτηριολογική επίθεση λέγοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα