Ξένοι διαιτητές και… ντόπια μυαλά

Είναι ή δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου –ή οποιουδήποτε προέδρου– να αιτείται ξένους διαιτητές για παιχνίδια της ομάδας του; Θεωρείται δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτι τέτοιο, ή το καταστατικό επιτρέπει αιτήσεις αυτού του περιεχομένου; Η «Α» για μία ακόμη φορά έχει όλες τις απαντήσεις.

Εδώ που τα λέμε, τις έχει από τον περασμένο Ιούνιο, όταν η ΕΠΟ στα όρια της παρανομίας (είναι υπό την κρίση της Δικαιοσύνης) άλλαξε υπογείως το καταστατικό διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου και διαιτησίας, την ώρα που οι περισσότεροι πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ αγρόν ηγόραζαν! Η «Α» τότε είχε επισημάνει άρθρο κατ’ άρθρο τις πονηρές αλλαγές του Γιώργου Γκιρτζίκη και της παρέας του, αλλά φαίνεται πως λίγοι συγκινήθηκαν. Να που μία κρίσιμη αλλαγή στο καταστατικό έφερε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟ προ… τετελεσμένης άρνησης.

Εμείς δεν είμαστε εδώ να κρίνουμε αν ορθώς ο Γιάννης Αλαφούζος αιτήθηκε ξένο διαιτητή για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δικαίωμά του είναι, βλέποντας και κρίνοντας την πορεία της ομάδας του και των διεθνών και μη Ελλήνων διαιτητών. Ωστόσο, ας μην γκρινιάζει αν δεν γνωρίζει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο καταστατικό. Αλλαγές που φυσικά δεν στοιχειοθετούν ένα νόμιμο καινούργιο καταστατικό, αφού τίθεται υπό αμφισβήτηση ο τρόπος που εγκρίθηκε(;) από τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα από τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Προσέξτε εδώ το λουκούμι και την… καρφίτσα: Τον Ιούνιο του 2014 στο άρθρο 36 του Κανονισμού Υλοποίησης και Εφαρμογής του Συστήματος Διαιτησίας, η παράγραφος 6 έλεγε:

«Εάν ζητηθεί από ξένη ομοσπονδία η αποστολή διαιτητών για διαιτησία σε αγώνες πρωταθλημάτων, εφόσον το Δ.Σ. της ΕΠΟ εγκρίνει το αίτημα αυτό, η ΚΕΔ ορίζει αντίστοιχους διαιτητές».

Για πάμε ένα χρόνο αργότερα, στο τροποποιημένο καταστατικό που πέρασε δίχως νόμιμη διαδικασία. Ιούνιος 2015: Άρθρο 36, παράγραφος 6: «Εάν ζητηθεί από ξένη ομοσπονδία η αποστολή διαιτητών για να διευθύνουν αγώνες των πρωταθλημάτων της, η ΚΕΔ ορίζει αντίστοιχους διαιτητές μόνο αν το αίτημα γίνει δεκτό από τον πρόεδρο της ΕΠΟ»!

Επειδή, όμως, γνωρίζουμε τις «Γκιρτζίκιες» μεθόδους, είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν την ασυνταξία του αρθρογράφου και να μας πουν ότι οι παράγραφοι αυτοί εννοούν αν μία ξένη Ομοσπονδία ζητήσει από την ΕΠΟ κάποιον διαιτητή και όχι το αντίστροφο! Είναι πονηρά γραμμένο το άρθρο ή γράφτηκε από κάποιον τυχαίο; Όπως και να έχει, η Ομοσπονδία είναι υπόλογη (ως συνήθως).

Τον αγνόησε επιδεικτικά μέχρι και ο πρωθυπουργός!

Προφανώς, όταν αναδεικνύονται διαρκώς παρανομίες, ατασθαλίες και… κουτοπονηριές από τον πρόεδρο και το επιτελείο της ΕΠΟ, ο πρωθυπουργός της χώρας δεν θέλει να σχετίζεται με αυτό το «παρεάκι». Γι’ αυτό, λοιπόν, και αγνόησε επιδεικτικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις εξέδρες του «Φετίχ Τερίμ» στην Κωνσταντινούπολη πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Όσο κι αν προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν ο Γιώργος Γκιρτζίκης, δεν κατάφερε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που σχηματίστηκαν. Αλλά επειδή «πέρα βρέχει» για την ΕΠΟ το πρωθυπουργικό φτύσιμο – μάλλον ψιχαλίζει θα λένε – το θέμα είναι τι θα κάνει ο αρμόδιος Υπουργός! Θα μείνει στα λόγια ο κύριος Κοντονής που μέχρι στιγμής έχει πετύχει απλά τον ορισμό τακτικών δικαστών, ή επιτέλους θα κάνει πράξεις αυτά που έχει προαναγγείλει, όπως η τέλεση εκλογών στην ΕΠΟ, προκειμένου να απομακρυνθούν εκείνοι τους οποίους απαξιεί να κοιτάξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα