Πέρασαν τον Ναϊνγκολάν για τζιχαντιστή και πήγαν να τον συλλάβουν!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε σε δηλώσεις του τον κίνδυνο παγκόσμιας υστερίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Προφανώς στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Αμβέρσα δεν… πρόλαβε να φτάσει η φωνή του, καθώς την Τετάρτη (18/11), η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δέχθηκε καταγγελία από θαμώνα ξενοδοχείου, ο οποίος πέρασε διεθνή Βέλγο ποδοσφαιριστή για… τζιχαντιστή!

Μπορεί να εκλαμβάνεται ως… αστείο, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη από την υστερία που έχει καταλάβει ένα ποσοστό του πληθυσμού των χωρών. Η ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή τον διεθνή Βέλγο ποδοσφαιριστή της Ρόμα, Ράτζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος είχε μεταβεί στην πατρίδα του για το φιλικό του Βελγίου με την Ισπανία, το οποίο τελικά ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας. Ο διάσημος παίκτης βρήκε την ευκαιρία να περάσει λίγες στιγμές ξεκούρασης με την οικογένειά του, σε ξενοδοχείο της γεννέτηράς του, Αμβέρσας (Αντβέρπ).

Ξαφνικά λοιπόν, είδε μπροστά του να εξελίσσεται ολόκληρη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου. Το ξενοδοχείο αποκλείστηκε, δημιουργήθηκαν «νεκρές ζώνες» και τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν στο δωμάτιό του και τον… συνέλαβαν, μετά από καταγγελία που είχαν δεχθεί από άλλον ένοικο, ότι είναι ύποπτος τζιχαντιστής!

Αρχικά επικράτησε μεγάλη αναταραχή και ο 27χρονος ποδοσφαιριστής θεώρησε εαυτόν θιγμένο, ζητώντας εξηγήσεις. Τελικά, μετά από… διαπραγματεύσεις και αφού πιστοποιήθηκε η ταυτότητά του, άπαντες το πήραν στην πλάκα και μάλιστα φωτογραφήθηκαν μαζί, διακωμωδώντας την όλη κατάσταση. Ο πατέρας του Ναϊνγκολάν είναι Ινδονήσιος και το παρουσιαστικό του δεν παραπέμπει σε Βέλγο.

Ωστόσο, αν από την εμφάνιση και μόνο, χαρακτηρίζουμε κάποιον τρομοκράτη και απασχολείται η αντιτρομοκρατική με ανάλογες καταγγελίες, τότε είναι σίγουρο ότι θα διαφύγουν οι πραγματικοί τρομοκράτες, όπως συνέβη στην περίπτωση του «εγκεφάλου» του χτυπήματος στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος ήταν Βέλγος πολίτης και αλώνιζε όλη την Ευρώπη ελεύθερα, στήνοντας το «δίκτυο θανάτου» που είχε εμπνευστεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα