«Μόνο ένας φοβήθηκε τον εξευτελισμό»

Άκρως ειρωνική ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Ποταμιού στην ανακοίνωση της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, λόγω των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα περάσει η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι ρίχνει το γάντι στους υπόλοιπους κυβερνητικούς βουλευτές. Αναλυτικά:

«Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από λίγους μήνες φώναζαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, θα νιώθουν σήμερα ντροπή βλέποντας τις ρυθμίσεις που φέρνει τελικά η κυβέρνησή τους. Η εξουσία όμως είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις. Και ένας που τόλμησε να διαφωνήσει, κλήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να φύγει από τη Βουλή. Και έφυγε. Προτίμησε δηλαδή να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί. Οι υπόλοιποι, τι θα πουν αύριο σε όλους αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους σβήσουν τα δάνεια;

ΥΓ: Πάντως οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους».

Νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωση του υποστήριξε ότι την κυβέρνηση την διακρίνει η τσαπατσουλία. «Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση παίζει με τα νεύρα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επικεντρώθηκε στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λέγοντας: «Έχουμε έναν φόρο που τον μετακυλύει από την ιδιωτική εκπαίδευση στο κρέας και τώρα ανακάλυψε το κρασί. Θα ζημιώσει πάρα πολύ τους Έλληνες παραγωγούς. Προσπάθησαν οι Έλληνες παραγωγοί να ανταγωνιστούν μεγάλες φίρμες του εξωτερικού σε σχέση με τα κρασιά και τώρα με τον καινούργιο φόρο που μπαίνει θα υπάρξει ένα μεγάλο πλήγμα. Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση επιδεικνύει έναν πολύ μεγάλο ερασιτεχνισμό στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Πάμε από τσαπατσουλιά σε τσαπατσουλιά».

Με τους δημάρχους

Στο μεταξύ το Ποτάμι συνεχίζει τις επαφές του με τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι μετά τη συνάντηση του Θεοδωράκη με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη το απόγευμα υπήρξε ανοικτή συζήτηση με τους δημάρχους της Αττικής με θέμα τα προβλήματα και τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση διήρκεσε για περισσότερες από 3,5 ώρες και μετείχαν 16 δήμαρχοι και 6 αντιδήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Αττικής και ο επικεφαλής του Ποταμιού, άκουσε όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μιλούν για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Ποταμιού στο έργο των δημάρχων, τονίζοντας ότι το Ποτάμι επεξεργάζεται μια συνολική πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θέλουμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με όσους από σας θέλετε», είπε απευθυνόμενος στους δημάρχους και τους αντιδημάρχους και εξήγησε ότι οι προτάσεις τους θα συμπεριληφθούν στις προτάσεις του Ποταμιού.
Στόχος είναι «να δούμε ένα πλαίσιο ευθυνών, ένα μέρος της διακυβέρνηση της χώρας να περάσει στα χέρια των δημάρχων», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξήγησε ότι «χρειάζεται ένας καινούριος χάρτης σε σχέση με τα δικαιώματα, τους πόρους, τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Το Ποτάμι είναι το κόμμα που πιστεύει ότι οι δήμαρχοι πρέπει να είναι μικροί κυβερνήτες», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επικρότησε το γεγονός ότι «οι δήμαρχοι έχουν αρχίσει και αυτονομούνται από τα κόμματα». Και συνέχισε: «Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Αλλά ουσιαστικά πολλοί δήμαρχοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στη μια κυβέρνηση και στην άλλη. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε στα υπέρ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα