“Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς”

Το αποτέλεσμα της νέας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στο θέμα της διασφάλισης της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που βρίσκονται στο κόκκινο.

«Αυτή δεν είναι Αριστερά, αυτή είναι μία κυβέρνηση συμβιβασμένη, αναποτελεσματική, που δέχεται άνευ όρων ό,τι της ζητείται», ήταν το καυστικό σχόλιο της Φώφης Γεννηματά στο άκουσμα του μικρού μόνο μέρους δανειοληπτών που θα προστατεύονται. «Θυμάμαι αυτά που έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ‘κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη’ και βλέπω ότι μετά από πέντε χρόνια που το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τα σπίτια των ανθρώπων, ερχόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει καμία προστασία για μεσαία και φτωχά νοικοκυριά», είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «δραματική εξέλιξη», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η διαπραγματευτική μέθοδος Τσίπρα είναι δυστυχώς πολύ καλά γνωστή. Σκηνικό δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, εξάντληση του χρόνου ώστε η χώρα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και τελικά υποχώρηση κατά κράτος», είπε, σημειώνοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας μειώνεται δραματικά και αναρωτώμενος «τι έγιναν άραγε τα εύκολα λόγια και οι δημαγωγικές υποσχέσεις»…

Στο ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει παταγωδώς. Της καταλογίζουν δημαγωγία, λαϊκισμό και ψέματα, προειδοποιώντας πως όλα αυτά «έχουν κοντά ποδάρια» και θέτουν εκ νέου με επιμονή την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και με ένα εθνικό σχέδιο που θα προτείνει η ίδια. Διαφορετικά, ‘ξεκόβουν’ κάθε περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ή υπάρχει εθνικό σχέδιο και το υπηρετούμε όλοι μαζί, ή διαφορετικά εμείς δεν πάμε να γίνουμε κανενός το μπαστουνάκι, επειδή του έσπασε το προηγούμενο», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να κληθεί το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αντιμετωπίσει πρόβλημα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κάλεσε τον Τσίπρα

Απαντήσεις στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος παίρνοντας το λόγο στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζήτησε να προσέλθει ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Ο Πρωθυπουργός έχει συνολικά την πολιτική ευθύνη για όσα καταγγέλλετε. Ζητώ να κληθεί στην επιτροπή να τον εξετάσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σχολιάζοντας τις αναφορές του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Αν έχουν καταστραφεί οι κασέτες με τις υποκλαπείσες συνομιλίες, όπως υπονοείτε, υπάρχει πρόβλημα υποκλοπών στη χώρα. Για ακόμη μια φορά υπάρχει ζήτημα διαφάνειας, παρακολουθήσεων και υποκλοπών» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος για να υπογραμμίσει: «Είναι πρωτοφανές δε, ότι αυτό το καταγγέλλει ένας υπουργός που είχε υπό τον εποπτεία του την ΕΥΠ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα