Ο Μάλκομ Άρμστεντ στην ΑΕΚ!

Τον 26χρονο αμερικανικό γκαρντ Μάλκομ Άρμστεντ «καπάρωσε» η ΚΑΕ ΑΕΚ, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως παραμένει ενεργή και ψάχνεται ακόμη και στα μέσα Νοέμβρη για την καλύτερη δυνατή θωράκιση του συλλόγου. Τον απέσπασε από τη φιλόδοξη ρωσική Άβτοντορ που αγωνίζεται στο Eurocup, προσφέροντάς του καλύτερο συμβόλαιο και είναι ο παίκτης που ήθελε ο Σάκοτα από πέρσι, αλλά τελικά κατέληξε στον Γουίλμπεκιν. Στην πρώτη φάση του Eurocup δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Η Ένωση προσθέτει στο ρόστερ της ένα αριστερόχειρα πλέι μέικερ με καλό περιφερειακό σουτ και ύψος 1,83 που έρχεται να πάρει τη θέση του Φίλιπ Σκραμπ, ο οποίος θα δοθεί δανεικός ή θα αποδεσμευτεί. Ο Άρμστεντ με μέσο όρο κοντά στους 13 πόντους, τις 4 ασίστ και τα 3 ριμπάουντ στην κολεγιακή του καριέρα, ήρθε στην Ευρώπη το 2013 για λογαριασμό της Κρκα από τη Σλοβενία, όπου για δύο χρόνια ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της, κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ (στο οποίο αναδείχθηκε MVP).

Φέτος πρόλαβε να δοκιμαστεί και στα δύσκολα, στο ρωσικό πρωτάθλημα και στο Eurocup με τη φανέλα της Άβτοντορ, όπου έκανε εξαιρετικά παιχνίδια και κράτησε τους μέσους όρους του. Έχει έναν παράξενο τρόπο παιχνιδιού και οργάνωσης, είναι απρόβλεπτος αφού σουτάρει με το αριστερό, αλλά κατεβάζει την μπάλα άνετα με το δεξί (!) κι αν δέσει με την ομάδα, σίγουρα θα δώσει περισσότερα από τον Σκραμπ και φυσικά θα επιτρέψει στον προπονητή του να χρησιμοποιεί αν θέλει τον Γουόρεν στη θέση «2».

Πρόκειται φυσικά για παίκτη που θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, καθώς παίζει στην πιο απαιτητική θέση, αυτή του πλέι μέικερ. Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρείται δεδομένη και η απομάκρυνση του Ανοσίκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα