Τσάβι για Φαν Χάαλ και Μουρίνιο

Ο Τσάβι είναι από τα κορυφαία χαφ όλων των εποχών! Βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, αλλά το στίγμα του θα μείνει για πάντα αποτυπωμένο στο ποδόσφαιρο.

Από μικρός έχει συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές και είχε την τύχη να τον κοουτσάρουν τόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο, όσο και ο Φαν Χάαλ, πριν καν ενηλικιωθεί. Έχει ενδιαφέρον αυτά που είπε για τους δύο προπονητές. Για τον Πορτογάλο τόνισε:

«Έλεγαν ότι ήταν μόνο μεταφραστής, αλλά πρόκειται για ανοησίες. Βοηθός προπονητή ήταν, ένας άνθρωπος που καταλάβαινε πολύ καλά τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Κάναμε προπονήσεις μαζί του και στην Μπαρτσελόνα Β’, ήταν άριστος. Μου έκανε εντύπωση που έχτισε το όνομά του μέσα από ένα ποδόσφαιρο περισσότερο αμυντικό, ενώ όσο δούλευε μαζί μας δεν του άρεσε καθόλου».

Για τον Ολλανδό τόνισε: «Μετά από δύο ημέρες δουλειάς μαζί του σκέφτηκα ότι ο τύπος είναι ηλίθιος. Σε μία εβδομάδα, όμως, άλλαξα γνώμη. Ήταν σωστός σε όλα έλεγε. Και γι’ αυτό θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Ένα καλός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός προπονητής και πολύ δυνατός χαρακτήρας. Απαιτητικός σίγουρα, αυστηρός συνάμα αλλά και μεγάλος πολεμιστής. Το ότι μου έδειξε εμπιστοσύνη ενώ ήμουν ούτε 18 ετών λέει πολλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα