Γιατί ο Τόσκας αλλάζει ξαφνικά τον επικεφαλής των «Αδιάφθορων»

Σε μία κίνηση που γεννά πολλά ερωτηματικά και πλήθος σεναρίων προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, λίγα 24ωρα μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Τόσκας κατέθεσε αίτημα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητώντας την αντικατάσταση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρου Σταυρόπουλου. Ενός αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς γι’ αυτόν μιλάει το έργο του εδώ και δεκαετίες. Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κ. Σταυρόπουλος (πρώην επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής) είχε δει το όνομα του να φιγουράρει στη… λίστα μαφιόζων που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου. Η αμοιβή, μάλιστα, για το «κεφάλι» του έφτανε τις 150.000 ευρώ.

Για τη θέση του επικεφαλής προορίζεται ένας ταξίαρχος των Οικονομικών Υπηρεσιών, ονόματι Αναστάσιος Αναστασάκος. Να θυμίσουμε, πως μόλις τη Δευτέρα ο κ. Πανούσης είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Διαφθοράς ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην διεύθυνση των «Αδιάφθορων» θα πρέπει να εκληφθεί ως απόπειρα κουκουλώματος των καταγγελιών του.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η έρευνα διασυνδέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με διεφθαρμένους αστυνομικούς και ανώτατους αξιωματικούς που έκαναν κρίσεις και τοποθετήσεις στην ΕΛ.ΑΣ..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα