«Στον κυβερνητικό μηχανισμό έχουν παρεισφρήσει στελέχη stress funds»

Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα «κόκκινα δάνεια» έκανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Η κα. Σπυράκη κατήγγειλε ότι στελέχη εταιρειών stress funds περιμένουν «σαν τα κοράκια να αγοράσουν ελληνικά ακίνητα στο 25% της αγοραστικής αξίας» και υποστήριξε πως άνθρωποι αυτών των εταιρειών «έχουν παρεισφρήσει στον κυβερνητικό μηχανισμό». «Και ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος παραμένει σύμβουλος της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως υποβαθμίζεται ο ρόλος του την τελευταία εβδομάδα, είναι συνδετικό στέλεχος σε stress fund» υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Πέραν τούτου τόνισε ότι θα πρέπει ως χώρα και συνολικά ως πολιτικό σύστημα να εξηγήσουμε στους δανειστές ότι δεν είναι δυνατόν να «γεμίσουν» οι τράπεζες με σπίτια, τα οποία έχουν πολύ μικρότερη αξία από την τιμή αγοράς.

«Η ΝΔ θα πρέπει επειγόντως να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» είπε η ευρωβουλευτής αναφερόμενη στα εσωκομματικά της ΝΔ, η οποία χαρακτηρίζει αναγκαία την επανεκκίνηση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα