Ο Βαγγέλης Βλάχος ανέφερε σχέδιο υποβιβασμού της ΑΕΚ

Συνέντευξη στη ραδιοφωνική συχνότητα του Sentra103,3 παραχώρησε ο Βαγγέλης Βλάχος, με αφορμή το επικείμενο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ, τις δύο ομάδες στις οποίες έγραψε ιστορία ως ποδοσφαιριστής.

Ωστόσο, η μεγάλη του αποκάλυψη αφορούσε το πέρασμά του από τον πάγκο της Ένωσης τη χρονιά του υποβιβασμού, αφού αποκάλυψε στον «αέρα» ότι με το που ανέλαβε, η τότε διοίκηση τον είχε προειδοποιήσει πως η χρονιά δεν πρόκειται να σωθεί με τίποτα και πως η ομάδα θα οδηγηθεί στον υποβιβασμό.

Ο Βλάχος μη θέλοντας να το πιστέψει ξεκίνησε τη σεζόν, έφυγε λόγω των αποτελεσμάτων, ήρθε ο Έβαντ Λίνεν που ανόρθωσε την ομάδα, μέχρι το μπλακ άουτ των τελευταίων αγωνιστικών που ξεκίνησε μετά τη νίκη επί της Βέροιας με 2-1. Ο Βαγγέλης Βλάχος υπενήχθηκε πως ο υποβιβασμός είναι προσχεδιασμένος, αλλά από την άλλη θα μπορούσε κανείς να πει πως έτσι δικαιολογεί την ανεπαρκή παρουσία του στον πάγκο κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων αγωνιστικών, που η Ένωση έμεινε με έναν βαθμό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Πήγα στη χειρότερη εποχή για την ΑΕΚ. Με έπεισε περισσότερο το συναίσθημα και όχι η επαγγελματική λογική. Μου είχαν πει ότι θα υποβιβαστεί η ομάδα από τις 13 Αυγούστου και ότι δεν πρόκειται να ανακάμψει. Με είχαν ρωτήσει, μάλιστα: «Μήπως θα ήταν καλύτερα να φύγεις;» Είχα πει ότι θα παλέψω με τον κόσμο και τους παίκτες να σωθεί η ομάδα, για να μείνουμε στην κατηγορία. Εφαγα την καραμέλα, είχα και την αφέλεια ότι θα τα καταφέρουμε. Βάσει σχεδίου όμως η ομάδα ήταν να καταλήξει στον υποβιβασμό, για να σβήσουν τα χρέη. Οσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Ημουν ΑΕΚ από μικρό παιδί, την ακολουθούσα πάντα, αλλά δεν είναι καλό τώρα να ανοίγουμε πληγές. Αισθάνθηκα την ανάγκη να το πω και νομίζω ότι κι εσείς που είστε στο κύκλωμα, ο μόνος λόγος για να υποβιβαστεί η ΑΕΚ ήταν για να σβηστούν τα χρέη. Και την πήρε ένας άνθρωπος για να την αναγεννήσει και να τη φτιάξει για να γίνει μεγάλη, όπως ήτανε…»

Για τη σύγχρονη εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου:  «Σε αυτές τις ομάδες πρέπει να παίρνεις τίτλους. Σκεφτείτε πόσο βάλλονται οι παίκτες, που τελειώνουν την καριέρα τους χωρίς να έχουν πάρει ένα τρόπαιο. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, μπορεί να παίρνει και όποιον παίκτη θέλει. Υπήρχαν κάποτε ομάδες που μπορούσαν από τη Θεσσαλονίκη, όπως ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, να κρίνουν το πρωτάθλημα. Τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό και πιο δύσκολα την ΑΕΚ. Πρέπει να αποκατασταθεί ο πίνακας με τις ομάδες που έχουν δυναμική και ιστορία, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα