Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Γκαμπονέζος!

Τόσο τη σεζόν 2013-2014 είχε πάει καλά,  όσο και την επόμενη, αλλά ποτέ δεν προβλήθηκαν τόσο τα κατορθώματά του. Λίγοι ίσως να είχαν καταλάβει πως σε μία Ντόρτμουντ γεμάτη αστέρια όπως ο Ρόις και ο Μιχιταριάν, κορυφαίος παίκτης αναδεικνυόταν ο μάλλον άσημος Γκαμπονέζος επιθετικός, Πιερ Έμερικ Αουμπαμεγιάνγκ.

Αυτό συνέβη πέρσι το καλοκαίρι, όταν ο 27χρονος στράικερ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Μπορούσια με 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτος σε ασίστ με 11, συνδυασμός γεγονότων που τον έχρισε κορυφαίο της χρονιάς, αλλά και παίκτη της καλύτερης ενδεκάδας της Μπουντεσλίγα.

Φέτος, όμως, ο Έμερικ κοντεύει να διαλύσει κάθε ρεκόρ. Μετά από 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχει φτάσει τα 20 γκολ και της 5 ασίστ. Είναι πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη και με αυτό το ρυθμό δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 73 γκολ του Μέσι τη σεζόν 2011-2012. Αν το παιδί δεν τραυματιστεί, τότε σίγουρα θα ξεπεράσει τις 48 συμμετοχές τις οποίες «έπιασε» τη σεζόν 2013-14, ιδίως αν συνεχίσει η Ντόρτμουντ στην Ευρώπη, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να πλησιάσει έστω το ρεκόρ του Λιονέλ.

Ο Αουμπεμαγιάνγκ σε δέκα ματς της Μπουντεσλίγκα έχει σκοράρει στα εννέα και στο μοναδικό που δεν βρήκε δίχτυα είχε δύο ασίστ! Στην Ευρώπη έχει έξι γκολ σε ισάριθμα ματς και στο Κύπελλο Γερμανίας ένα γκολ σε μία συμμετοχή. Οι προτάσεις αναμένεται να… συγκλονίσουν τους ανθρώπους της Μπορούσια το καλοκαίρι και ήδη ακούγεται έντονα ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του. Και δικαίως…

Αν στο επόμενό του παιχνίδι κάνει χατ-τρικ, τότε σίγουρα θα γράψει ιστορία με τρία συνεχόμενα. Βλέπετε, στις 22/10 πέτυχε τρία γκολ με την Καμπάλα και στις 25/10 άλλα τόσα με την Άουγκσμπουργκ.  Επόμενο ματς με τη Βέρντερ Βρέμης στις 31 Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα