Την τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

Την αποπομπή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, μετά τη δίωξή της σε βαθμό πλημμελήματος σε σχέση με την καθυστέρηση είσπραξη φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κα Σαββαΐδου εξέδωσε εγκύκλιο τον Ιανουαρίου του 2015, που παρέτεινε για ένα έτος την είσπραξη του φόρου για τηλεοπτικές διαφημίσεις, κατά παράβαση, όπως είπαν, των σχετικών ρυθμίσεων.

Η κα Σαββαΐδου απέρριψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το αίτημα του πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

«Σύμφωνα με τον νόμο, όταν κάποιος διώκεται για πλημμέλημα, το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να λάβει τέτοια απόφαση», δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια κίνηση η οποία αναμένεται να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, καθώς η υφιστάμενη νομοθεσία για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιτρέπει την απομάκρυνσή της μόνο για τρεις λόγους, όπως είναι η παραίτησή της, η αποδεδειγμένη απιστία της έναντι των συμφερόντων του Δημοσίου ή, τρίτον, η μη εκπλήρωση συγκεκριμένων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που έχουν τεθεί για την άσκηση των καθηκόντων της από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα