Σκληρό ροκ από τους υποψηφίους προέδρους

Σε μία περίοδο που οι εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου ταλανίζουν τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα επιχειρεί να επιτελέσει -έστω και στοιχειωδώς- τον θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η «γαλάζια» παράταξη, παρά τα προβλήματα της και τα σενάρια που μιλούν ακόμα και για διάσπαση, επιχειρεί να… στριμώξει πολιτικά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες είδαμε σκληρή κριτική με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, αλλά και πυρά εναντίον για τα… προβληματικά πόθεν έσχες των Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη. «Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε… Άλλο τα εσωτερικά μας προβλήματα και άλλο ο έλεγχος στην κυβέρνηση», δηλώνει πολύπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας από την Κ.Ο. να ασκεί πολύ σκληρή κριτική στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, όσο φουντώνει η μάχη της διαδοχής, οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι θα… παίζουν ακόμα πιο σκληρό ροκ, αυξάνοντας τη δόση της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό. Όλοι, άλλωστε, θέλουν να εμφανίζονται στην κοινωνική και κομματική βάση ως οι πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί ως προς την αντιμετώπιση του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του κόμματος, υπάρχει μεγάλος αριθμός βουλευτών που επισημαίνουν ότι πρέπει να «καταλαγιάσουν τα πάθη» και άπαντες να επικεντρωθούν στα θεσμικά καθήκοντά τους και να υπάρξει εσωκομματική ηρεμία, ενότητα και συλλογικότητα.

Παράλληλα, ζητάνε από τους υποψηφίους αρχηγούς να ανοίξει εσωτερικός διάλογος, όπως ζήτησε πρώτος ο Κωστής Χατζηδάκης, και σε δυο συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής να γίνει εκτενής συζήτηση με πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα για τις θέσεις τους σχετικά με το αύριο της Ν.Δ. και ευρύτερα.

Άλλωστε, τα μέτωπα είναι πολλά και δεν κλείνει το ρήγμα με μια τυπική ανακοίνωση των τεσσάρων, μετά από μια εξίσου, όπως σχολιάζεται από πολλές πλευρές, τυπική συνάντηση των υποψηφίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα