Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας πρότεινε άλλο χώρο στην ΑΕΚ

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 16/10 η σύσκεψη μεταξύ μελών της ΠΑΕ ΑΕΚ, της εταιρίας «Δικέφαλος ΑΕ», του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και φυσικά του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα η υπόθεση της κατασκευής της «Αγίας Σοφίας».

Για μία ακόμη φορά, η άρνηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν χαρακτηριστική, με την πλευρά του Άρη Βασιλόπουλου στην ουσία να μηδενίζει την ιστορία της ΑΕΚ η οποία συνδέεται με το συγκεκριμένο χώρο και που στο πλαίσιο της ιδιοκτησίας φυσικών προσώπων, της ανήκει εξ’ ολοκλήρου.  Πρότεινε η ΑΕΚ να χτίσει αλλού γήπεδο, σε ένα χώρο λίγο πιο δυτικά του άλσους, ή στο πρώην εργοστάσιο της «Ρενό», με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αντιδρά και να αντιπροτείνει στο δήμαρχο να φτιάξει εκεί το νέο του δημαρχείο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, δήλωσε: «Έγινε μία συνάντηση η οποία κατέληξε σε συναινετικό κλίμα και με μία διαφαινόμενη σύμπνοια. Στην αρχή υπήρξε ένταση όταν μας πρότειναν να χτίσουμε το γήπεδο σε άλλο χώρο και εμείς αντιδράσαμε.

Επειδή δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε επί δεδομένων που έχουν συζητηθεί από καιρό κι έτσι να χάνεται χρόνος αποφασίσαμε να μετάσχουμε σε μία ακόμη ομάδα εργασίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου, προκειμένου να γίνει αυτό που πρέπει, δηλαδή το γήπεδο στο χώρο που μας ανήκει, οι πεζοδρομήσεις και η ανάπλαση της περιοχής».

Επί της ουσίας, τόσο αυτή η συνάντηση, όσο και η προηγούμενη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας με την Περιφέρεια, δεν επισπεύδει τις διαδικασίες ανέγερσης του γηπέδου, απλά είναι ένα δείγμα το ότι η πλευρά της ΑΕΚ είναι πλέον πανέτοιμοι και δημιουργεί παντού μοχλούς πίεσης προκειμένου να πάρει στα χέρια της την άδεια που δικαιούται μετά την απόφαση του ΣτΕ».

Ο Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαίωσε αργότερα στις δηλώσεις του την ένταση της συνάντησης: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρέθηκαν και οι δύο πλευρές μαζί με το υπουργείο στο ίδιο τραπέζι νομίζω οτι βάζουν τα πράγματα σε ένα δρόμο. Συμφωνήσαμε να φτιαχτεί μια κοινή ομάδα εργασίας από την ΑΕΚ, τον Δήμο και το Υπουργείο να καλέσουμε και την Περιφέρει για να δουν σε αυτό το διάστημα της διαβούλευσης ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που τελικά να είναι μια ισορροπία στις ανάγκες της ΑΕΚ στον κόσμο της στην ιστορικότητα της στις ανάγκες της πόλης τους νόμους. Νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα