Κρίση πανικού στους πάγκους των μεγάλων της Premier League

Είσαι μεγάλο όνομα. Αναγνωρισμένος προπονητής. Έχεις περγαμηνές που δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Τίτλοι, επιτυχίες, λεφτά, έργο… Είσαι κορυφαίος. Έχεις όμως την εντύπωση ότι είσαι «άτρωτος»; Τότε κάνεις μεγάλο λάθος! Όποιος και να είσαι, ότι και αν έχεις πετύχει στο παρελθόν, όπως και αν ονομάζεσαι, ό,τι συμβόλαιο και να έχεις, κρίνεσαι καθημερινά. Ο Μπρένταν Ρότζερς το… ένιωσε στο πετσί του, περνώντας από το… λογιστήριο της Λίβερπουλ. Ποιοι θα είναι οι επόμενοι; Πιθανόν τα «μεγάλα κεφάλια» της Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Γκάαλ) και Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ). Μία σπάνια συγκυρία, κατά την οποία αμφισβητούνται ανοικτά και κινδυνεύουν με… απόλυση όλοι οι προπονητές των «μεγάλων» της Premier League, με εξαίρεση τον Εμμάνουελ Πελεγκρίνι, ο οποίος εμφανιζόταν ως… παρελθόν το καλοκαίρι από τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά λίγους μήνες αργότερα είναι ο μοναδικός που κάθεται σταθερά στον πάγκο του.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Την αρχή στον προπονητικό… ορυμαγδό που αναμένεται, έκανε ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ μετά το 1-1 κόντρα στην Έβερτον. Οι μέτοχοι έκαναν μεγάλη υπομονή. Του έδωσαν αρκετό διάστημα, τον συγχώρεσαν μία σεζόν, δεύτερη σεζόν, τον διατήρησαν το καλοκαίρι, όταν άπαντες πίεζαν για την απομάκρυνσή του,  αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν άλλη ευκαιρία στον Βορειοιρλανδό τεχνικό. Με τη Λίβερπουλ στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και μόλις τρεις νίκες σε σύνολο οκτώ αγώνων, με την ανεπάρκεια που επέδειξε στην αναπλήρωση του κενού που δημιουργήθηκε στην επίθεση με την παραχώρηση του Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα, με το κενό που δεν καλύφθηκε ποτέ από την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ, ο Μπρένταν Ρότζερς δεν… άφησε άλλα περιθώρια στους μετόχους των «κόκκινων», από το να αποφασίσουν την… απόσυρσή του! Εκείνος, βέβαια, στενοχωρήθηκε, όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, αλλά… αναχώρησε για διακοπές στη Μάλαγα, προκειμένου να… ξεχάσει τον καημό του! Κρίμα…

Σύντομα θα αποκτήσει παρέα…

Ο Ρότζερς, όμως, αναμένεται να αποκτήσει παρέα στο… ταμείο ανεργίας! Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τους Μουρίνιο, Βενγκέρ και Φαν Γκάαλ αντίστοιχα να έχουν μπει στο στόχαστρο των οπαδών τους και των διοικήσεών τους. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε κάθε περίπτωση, καθώς οι προσδοκίες όλων ήταν τεράστιες και το έργο που παρακολουθούν μοιάζει περισσότερο με… φαρσοκωμωδία, παρά με… Λυρική Σκηνή!

ΤΣΕΛΣΙ

Οι «μπλε» του Λονδίνου ξεκίνησαν… τρένο τη φετινή σεζόν, ξαφνικά όμως υπέστησαν μία μεγάλη αγωνιστική καθίζηση, η οποία έχει διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αμφισβητείται ευθέως, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει ο ίδιος να αναφέρεται στο ενδεχόμενο αποχώρησής του, βάζοντας τους… όρους του ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς δήλωσε ότι θα φύγει μόνο αν διαπιστώσει ότι πλέον δεν τον εμπιστεύεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μόλις το Σάββατο το βράδυ, μετά τον διασυρμό της Τσέλσι από τη Σαουθάμπτον στο Στάμφορντ Μπριτζ με 3-1, ο Ρώσος επιχειρηματίας κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του, στο γήπεδό του, τους μετόχους και τους έθεσε ευθέως το θέμα της παραμονής ή μη του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ συζήτησαν και τις αλλαγές που απαιτείται να γίνουν, ώστε να αλλάξει το κλίμα. Μέσα σε κλίμα έντασης, αποφασίστηκε να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στον Πορτογάλο. Το επόμενο παιχνίδι των Λονδρέζων είναι προγραμματισμένο για τις 17 Οκτωβρίου, εντός έδρας, κόντρα στην αδύναμη φέτος Άστον Βίλα. Η δε Τσέλσι βρίσκεται στη 16η (!!!) θέση, με μόλις οκτώ βαθμούς και δύο νίκες, σε οκτώ αγώνες!

ΑΡΣΕΝΑΛ

Οι «κανονιέρηδες» έχουν υποστεί αρκετές ζημιές στο πρωτάθλημα, αλλά το αποκορύφωμα ήρθε στο ματς με τον Ολυμπιακό, με την ήττα στο Emirates. Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, ήρθε το… μάννα εξ ουρανού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία η ομάδα του Βενγκέρ φιλοδώρησε με τρία… τεμάχια. Ο Αλσατός τεχνικός πήρε ανάσα, αλλά οι μουρμούρες, τα παράπονα και η γνώμη μίας μεγάλης μερίδας του κόσμου ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα, διατηρούνται και ενισχύονται. Παρ’ όλα αυτά, η Άρσεναλ παραμένει στο κυνήγι του τίτλου, όντας μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, ο Βενγκέρ αμφισβητείται καιρό και ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί…

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Στους «κόκκινους διάβολους» επικρατεί αναβρασμός. Από τη μία υπάρχουν οι μέτοχοι που βλέπουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησαν τα τελευταία δύο καλοκαίρια για μεταγραφές να μην πιάνουν τόπο, και από την άλλη υπάρχουν οι οπαδοί που πιστεύουν ότι ο Λουίς Φαν Γκάαλ δεν «κολλάει» με τη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου, αναπολώντας τις όμορφες μέρες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Φαν Γκάαλ έχει για δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο και πρόσφατα δήλωσε ότι, μόλις το εξαντλήσει, θα αποσυρθεί, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη σύζυγό του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εύχονται και τον καλούν να επισπεύσει την αποχώρησή του από το… άθλημα, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν μπορεί να υποστηρίζει ότι βρίσκεται εντός της διεκδίκησης του τίτλου. Η τριάρα βέβαια από την Άρσεναλ ταρακούνησε τα… λιμνάζοντα ύδατα και επανέφερε στην επικαιρότητα τη συζήτηση περί… καταλληλότητας του Ολλανδού.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Στον αντίποδα, ο Εμανουέλ Πελεγκρίνι φαίνεται να είναι ο πιο σταθερός στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, παρ’ ότι το καλοκαίρι τα βρετανικά ΜΜΕ τον παρουσίαζαν «τελειωμένο» και αναζητούσαν τον… νέο κόουτς των «πολιτών». Ο Χιλιανός διέψευσε τους πάντες με την παραμονή του και «έκαψε» τις φήμες περί Γκουαρδιόλα, Κλοπ, Αντσελότι, Σιμεόνε και πάει λέγοντας. Πρωτοπόρος, σταθερός και… συνεχίζει δυνατά για τον τίτλο, έχοντας και ένα νέο συμβόλαιο στην… τσέπη με βάθος τριετίας!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα