Γίνεται της… υπογραφής

Όσοι πίστευαν ότι οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα εξελιχθούν ομαλά με λίγους υποψηφίους και ήρεμο κλίμα πλανώνται πλάνην οικτρά. Κι αυτό διότι ήδη οι υποψηφιότητες έχουν αυξηθεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το χορό, ακολούθησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προστέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει ότι έχει μαζέψει ήδη τις απαιτούμενες 50 υπογραφές και ετοιμάζεται να υποβάλλει υποψηφιότητα, ενώ ο Μεϊμαράκης συνεχίζει να τους ψήνει, καθώς δεν ανακοινώνει την απόφαση του. Και φυσικά μέσα σε όλη αυτή την παραζάλη υπάρχουν και διάφοροι περίεργοι που ανακοινώνουν ότι θα είναι κι αυτοί υποψήφιοι, ενώ στο μάτι του κυκλώνα μπήκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος κατηγορείται πως μεροληπτεί υπέρ του Τζιτζικώστα.
Η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα προκαλεί ενστάσεις και συνυποψηφίων του σχετικά με τα κωλύματα του ως Περιφερειάρχης να διεκδικήσει την ηγεσία και να ασκήσει επαρκώς καθήκοντα προέδρου σε περίπτωση εκλογής. Τα αίματα στη Λ. Συγγρού άναψαν άγρια καθώς ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκος …κατηγορείται ότι τάσσεται και κινείται αντιδεοντολογικά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα.
Οι διαρροές περί δυσαρέσκειας ξεκίνησαν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ανέφεραν πως είναι «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου».
Η ίδια εκτίμηση για την στάση του γραμματέα της ΝΔ υπάρχει και στο περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκαν για όσα καταλογίζει το περιβάλλον Μεϊμαράκη στον Ανδρέα Παπαμιμίκο ανέφεραν «Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».
Οι πρωταγωνιστές
«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνοντας την αίσθηση ότι όλα είναι ανοικτά.
Βέβαια στη συνέχεια διευκρίνισε πως εάν πάρει την απόφαση, αυτό θα το κάνει με πολιτικά κριτήρια «για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Μεϊμαράκης τελικά θα είναι υποψήφιος. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν ήδη το επιτελείο του έχει καταρτίσει πλάνο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος όπως λέει σε συνομιλητές του δεν θέλει υπογραφές από περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους, αλλά από βουλευτές και απλά κομματικά στελέχη που μετέχουν στην Πολιτική Επιτροπή. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει συλλέξει περισσότερες από 150 υπογραφές.
Ο Μητσοτάκης
Ο πρώτος που δήλωσε επισήμως ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ και θα μείνει στην κούρσα έως τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στη διαδικασία συλλογής των υπογραφών. Κατά δήλωσή του μάλιστα η 50η υπογραφή θα είναι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη πιάσει δουλειά και έχει ξεκινήσει επαφές με προέδρους τοπικών ομάδων και ποντάρει πολύ στην Β’ Αθήνας, όπου εκτός του ότι είναι η εκλογική του περιφέρεια είναι και η πλέον πολυπληθής περιοχή.
Βέβαια το βασικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί το ρήγμα με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη.
Ο Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε και αυτός δημοσίως την υποψηφιότητα του μέσω twitter ενώ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και ερωτηθείς εμμέσως αν στην κούρσα μπαίνει ως εκπρόσωπος της δεξιάς αποκάλυψε πως θέλει τη Ν.Δ: στα πρότυπα της γαλλικής δεξιάς του Νικολά Σαρκοζί.
Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη υποδηλώνει – αν και εκείνος αποφεύγει να το επιβεβαιώσει – ότι δεν θα μπει στην κούρσα ο Μάκης Βορίδης. Ο Γεωργιάδης που φαίνεται ότι γνωρίζεις τις σκέψεις του συνοδοιπόρου του από την εποχή του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει εάν θα υπογράψει την υποψηφιότητα του ο Βορίδης.
Αντίθετα άνθρωποι κοντά στον Βορίδη ισχυρίζονται ότι ο βουλευτής Αττικής στις εκλογές είναι πολύ πιθανό να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχουν διαφορές ιδεολογικές, αλλά έχουν έρθει πολύ κοντά τελευταία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα