Υποθηκεύονται τα μελλοντικά έσοδα του ΠΑΟ για να καλυφθεί η «τρύπα» (;)

Τα μελλοντικά έσοδα της ΠΑΕ από τα εισιτήρια διαρκείας σκέφτεται να υποθηκεύσει η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να καλύψει την «τρύπα» που δημιουργήθηκε από τη ζημία που υπέστη η ομάδα μετά τον αποκλεισμό της από την Καμπάλα, στο Europa League.

Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε η ΠΑΕ από τη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στους ομίλους – έστω – του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού, δεν καλύπτονται με… ευχολόγια, αλλά ούτε με κινήσεις αποδυνάμωσης της ομάδας (βλέπε παραχώρηση Καρέλη), ή με μείωση μπάτζετ (βλέπε απομάκρυνση Εσιέν).

Η ζημιά που υπέστη ο σύλλογος από την αποτυχία του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών του είναι ανυπολόγιστη και μπροστά στον κίνδυνο να πέσει γερή «καμπάνα» από την UEFA, αλλά και από την ανάγκη να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», να έχει προσφέρει ως υποθήκη τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας των επόμενων χρόνων, προκειμένου να εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο και να καλύψει την «τρύπα».

Η διοίκηση διαπίστωσε ότι με την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δεν θα πετύχει τον στόχο της, καθώς οι οπαδοί, που μετέχουν στη Λαϊκή Βάση, δεν εμφανίζουν τη διάθεση να συμμετάσχουν σε μία χρηματοδότηση που δεν «αποδίδει». Η δυσαρέσκεια του κόσμου για τη διατήρηση του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο είναι μεγάλη και μεταφέρεται σε ένα ικανό ποσοστό και στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αποφάσισε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία, ενδεχομένως βέβαια, την τελευταία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η διοίκηση του Παναθηναϊκού σκοπεύει να υποθηκεύσει τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας των επόμενων εφτά ή οκτώ χρόνων. Εφόσον προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια, η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου θα θέσει σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο το μέλλον του συλλόγου, καθώς σε περίπτωση που δεν αποπληρωθεί το δάνειο, ή παραβιαστούν οι όροι του, ο Παναθηναϊκός θα χάσει μία βασική πηγή εσόδων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεσμεύοντας και τις επόμενες διοικήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα