Πήγε διαβασμένος στην τηλεμαχία

Η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πέρασε πλέον στην ιστορία και στο Ποτάμι εκτιμούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε θετική απήχηση στους ψηφοφόρους. Κι αυτό διότι είχε προετοιμαστεί για τα θέματα, ήταν σχεδόν πάντα μέσα στο χρόνο, χρησιμοποιούσε στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα στις επί μέρους θεματικές ενότητες και φεύγοντας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έκανε μια δήλωση, η οποία μάλλον εξέφραζε το κοινό αίσθημα των περισσότερων τηλεθεατών: «Συμπαρίσταμαι στους Έλληνες πολίτες που παρακολούθησαν μια κουβέντα που δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Θα ήταν καλύτερο να είχαν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις μας και να είχαμε σε όλα τα θέματα μια συζήτηση του ενός πολιτικού αρχηγού μ’ έναν άλλον. Δε νομίζω ότι έγινε κανείς σοφότερος από το debate αυτό».
Μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ ο Στ. Θεοδωράκης προσπάθησε να απευθυνθεί κατά κύριο λόγο στους αναποφάσιστους, αλλά και να ανακόψει τις διαρροές του κόμματός του προς τα δύο μεγαλύτερα. «Μετά το ‘Πρώτη φορά Αριστερά’ ο λαός μπορεί να σκεφτεί πρώτη φορά στα σοβαρά. Να μη γυρίσει όμως στο παρελθόν, να μη γυρίσει στο κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ, να μη γυρίσει στα ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η νέα μεγάλη ιδέα που φέρνει το Ποτάμι: εργασία, δικαιοσύνη, παιδεία».
Στέλνοντας το μήνυμα ότι κρατά ίσες αποστάσεις από τους δύο μονομάχους για την πρωτιά, κατά τη διάρκεια της ελεύθερης τοποθέτησής του, ρώτησε τους κυρίους Τσίπρα και Μεϊμαράκη: «Με ποιους θα κυβερνήσουν; Γιατί μας το κρύβουν; Ο κ. Μεϊμαράκης θα κυβερνήσει με τους υπουργούς του παρελθόντος; Και ο κ. Τσίπρας θα κυβερνήσει με τον κ. Παρασκευόπουλο τον ανοιχτών φυλακών; Με την κυρία Τασία των ανοιχτών συνόρων και με τον κ. Μπαλτά των κλειστών σχολείων;».
Κληθείς να εξηγήσει γιατί χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα «πλουσιόπαιδο από σαλόνια εργολάβων», ο κ. Θεοδωράκης έριξε ξεκάθαρα τους τόνους, λέγοντας πως απλώς με τη φράση αυτή απάντησε σε «υπονοούμενα συριζαίων για διαφθορά».
Απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που ψήφισε στη Βουλή το νέο Μνημόνιο, επισήμανε ότι «όταν είσαι ένα βήμα πριν από την καταστροφή, είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις. Εμείς πήραμε την πατριωτική απόφαση να ψηφίσουμε το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα, γιατί αλλιώς θα είχαμε μια μεγαλύτερη καταστροφή».
Στην ΓΑΔΑ
Η επόμενη ημέρα μετά την τηλεμαχία βρήκε τον επικεφαλής του Ποταμιού στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με αξιωματικούς Διευθύνσεων της Αστυνομίας, όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και νεαρούς αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους, να αφουγκραστεί τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να παραθέσει τις απόψεις και θέσεις του Ποταμιού.
Κατά την έξοδό του, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Η αστυνομία ειδικά σε περιόδους κρίσης παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών. Η καλή αστυνομία είναι για να βοηθά τους πολίτες, τους φτωχούς πολίτες που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και όχι εκείνους που έχουν σπίτια φρούρια ή τη δυνατότητα να διαθέτουν προσωπική ασφάλεια».
Εξήρε παράλληλα το έργο των αστυνομικών, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει να έχει αναλογικά με το υπόλοιπο δημόσιο πολύ μικρότερο ποσοστό διαφθοράς».
Τέλος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, που, όπως είπε, «είναι ουσιαστικά μια εξαπάτηση της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα