“Η μόνη που είχε πρόταση για την διακυβέρνηση”

Θετικά αποτιμούν στο ΠΑΣΟΚ την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στο ντιμπέιτ. Θεωρούν ότι είναι η μόνη που έβαλε το ζήτημα της διακυβέρνησης και στάθηκε στο ζήτημα των συνεργασιών όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, καθώς και ότι ήταν εκείνη που ανέδειξε την ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης στη χώρα. Το παράδειγμά της με την οικογένεια όπου συναντιούνται τρεις γενιές δεν ήταν τυχαίο όταν είπε ότι ακριβώς με αυτό τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε την χώρα, με όλους μαζί, ενώ κέρδισε και με την ανάδειξη της γυναικείας της φύσης, και των υποχρεώσεων που ακολουθούν τη σύγχρονη γυναίκα.
Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι «απέναντι στις κοκορομαχίες Τσίπρα, Καμμένου και Μεϊμαράκη, αλλά και τα αδιέξοδα που ανέδειξαν Λαφαζάνης και Κουτσούμπας, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα να παραμείνει κομμάτι της ΕΕ και να βγει από τα μνημόνια».
Τις εντυπώσεις θεωρείται ότι κέρδισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στην ενότητα για την Εξωτερική Πολιτική και το ερώτημα για το κατά πόσον το κόμμα της εκχώρησε την εθνική ανεξαρτησία που αποτέλεσε ιδρυτικό του σύνθημα υπογράφοντας μνημόνια. «Σήμερα επιβεβαιώνεται η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010, η παραμονή στην Ευρωζώνη», είπε, σημειώνοντας ότι το κόμμα της έθεσε και ακολούθησε πρώτο αυτό το δόγμα, όταν «όλοι ήταν απέναντι και μας πετροβολούσαν», όπως είπε. Στην ίδια απάντηση, έδωσε ίσως τη δεύτερη ατάκα της, όταν μίλησε για το ‘τρενάκι του τρόμου’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με οδηγό και μηχανοδηγό τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, που οδήγησε την χώρα στην απομόνωση και τον περιορισμό των συμμάχων της.
Στο μήνυμά της, εξάλλου, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, χαρακτηρίζοντας ‘στείρα και άγονη’ την αντιπαράθεση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες και έγινε χθες στο στούντιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μεταξύ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Καμμένου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα