Κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο…

Ακούμε πολλές φορές κάποια εξωφρενικά ποσά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πρόταση 150.000.000 ευρώ για τον Ρονάλντο, άλλη μια κατοστάρα για τον Πογκμπά, 80 για τον τάδε, 70 για τον δείνα… Ιλιγγιώδη νούμερα.

Μερικοί, μάλιστα, τα αμφισβητούν και πιστεύουν ότι τα… φουσκώνουν επίτηδες για δικούς τους λόγους. Στην περίπτωση του Μπάστιαν Σβαϊνστάγκερ παρατηρήθηκε ένα τέτοιο «φούσκωμα». Κι ενώ μέσα στο καλοκαίρι μάθαμε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 18.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπάγερν Μονάχου, ήρθε ο μικρός και άσημος σύλλογος Ρόζενχαϊμ να ανακοινώσει με χαρά το ποσό των τροφείων που εισέπραξε δικαιωματικά για τη μετεγγραφή αυτή (ως η ομάδα από την οποία πήγε ο Σβαϊνστάγκερ στην Μπάγερν).

Μέσα στην αφέλειά της, η διοίκηση του άσημου γερμανικού σωματείου ανέφερε πως το ποσό των τροφείων προέκυψε από τη μεταγραφή των 9.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ. Δηλαδή, το μισό από το ποσό που γνωρίζαμε.

Φαίνεται πως αν ανατρέξουμε στα… κιτάπια της UEFA για να δούμε τα πραγματικά ποσά των πάρε-δώσε, θα δούμε πολλά παράξενα νούμερα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα