Στην τελική ευθεία για το «παλάτι»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν με συγκεκριμένα στοιχεία για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η κατασκευή του οποίου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά του. Ο «Τίγρης» περιμένει να έχει στα χέρια του ολοκληρωμένο το πλάνο για την ανέγερση του «παλατιού» της «Ένωσης» προτού μιλήσει, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί πριν το τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ο «μπροστάρης» στην προσπάθεια «αναγέννησης» της ΑΕΚ είναι σε συνεχείς επαφές για το θέμα του γηπέδου, αφού δεν θέλει αυτή τη φορά τίποτε να πάει… στραβά, όπως έγινε το 2005, και για τον λόγο αυτό δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη του. Μελετά «εξονυχιστικά» όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και προκύπτουν, αφού ήταν στις αρχικές του δεσμεύσεις η δημιουργία του «ναού» στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που αποτελεί επιθυμία όλων των φίλων της «Ένωσης». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» έχουν δείξει καλές διαθέσεις για τα εισιτήρια διαρκείας, παρά το «τσιμπημένο» της τιμής τους, αφού το μισό από το αντίτιμο για τις κάρτες θα πάει για την κατασκευή του γηπέδου. Και η τελευταία ενημέρωση για τη διάθεσή τους ανέφερε πως έχουν ξεπεράσει τα 5.000 διαρκείας, γεγονός που αποδεικνύει ότι θέλουν να βάλουν κι αυτοί το «λιθαράκι» τους για να ξαναδούν την ομάδα τους να παίζει στην ιστορική της έδρα.

Για τον σκοπό αυτό, ο 63χρονος επιχειρηματίας είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του νέου γηπέδου, τον Μάσιμο Μαγιοβέτσκι, ενώ έχει και συνεχείς επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση που θα συνδράμουν στο έργο αυτό. Άλλωστε, από τις επαφές του Μελισσανίδη έχουν εξασφαλιστεί ήδη 20 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από την περιφέρεια Αττικής, ενώ στο έργο θα συνδράμουν κι άλλοι επιφανείς φίλοι της ομάδας που από την αρχή έδειξαν διάθεση να συμπορευτούν με τον «Τίγρη». Παράλληλα, χρήματα αναμένονται και από την ονοματοδοσία του γηπέδου, πράγμα για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από χορηγούς, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και η εταιρεία «κολοσσός» του φυσικού αερίου Gazprom. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών το θέμα του γηπέδου έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία και – αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά – ως το τέλος του καλοκαιριού (το πολύ μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη) θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για το νέο γήπεδο, που θα αφορούν το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους, αλλά και λεπτομέρειες όπως η χωρητικότητά του και τα «παράπλευρα» έργα (πάρκινγκ, χώροι εμπορικής χρήσης κλπ.).

Κίνδυνος (;) για 25

Στο «στόχαστρο» της δικαιοσύνης έχουν μπει 25 πρώην παράγοντες της ΑΕΚ που πέρασαν από τη θέση του προέδρου, του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «contra.gr». Αυτό, διότι η «Ένωση» πλέον έχει μπει σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης, κάτι που σημαίνει ότι θα εκπέσει η ρύθμιση του άρθρου 44 (υπάρχει οφειλή δύο δόσεων ακόμη) και τα χρέη θα εκτιναχθούν ξανά περίπου στα 200 εκατ. ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις). Κάτι που σημαίνει ότι δέσμευαν την ΠΑΕ με την υπογραφή τους κινδυνεύουν άμεσα με κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Μεταξύ αυτών είναι οι Πέτρος Στάθης και Νίκος Στράτος που φέρονται να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού τους έχουν φτάσει κατασχετήρια ύψους 80 εκατ. ευρώ! Στη λίστα αυτή είναι και ο νυν γενικός διευθυντής της ΑΕΚ Γιώργος Ρόκκας (διευθύνων σύμβουλος επί προεδρίας Νικολαΐδη), ο Κώστας Γενεράκης αλλά και το δίδυμο των Καρρά-Μελισσανίδη. Πάντως, για τους δύο τελευταίους το αδίκημα θα παραγραφεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Στάθης και Στράτος έχουν ζητήσει τη συνδρομή του Δημήτρη Μελισσανίδη στο θέμα αυτό και ο τελευταίος φέρεται να υποσχέθηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση όλοι τους φέρονται να κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Το τι ακριβώς θα συμβεί θα ξεκαθαριστεί σύντομα, αφού «τρέχει» ήδη η διαδικασία οικονομικής εκκαθάρισης της ΑΕΚ και μέχρι στιγμής ουδείς «ενδιαφερόμενος» έχει κινηθεί νομικά κατά αυτής της διαδικασίας για να την μπλοκάρει.

Βασιλείου για την επίθεση

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά στην ΑΕΚ συνεχίζουν να αναζητούν κάποιες λύσεις όχι μόνο για τη συμπλήρωση του φετινού ρόστερ, αλλά για να έχουν καλές επιλογές και για του χρόνου στη Β’ εθνική, όπως έπραξαν με την περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου. Στη σχετική λίστα είναι ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης, παίκτης για το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν κίνηση από την επόμενη σεζόν, αφού οι Ακρίτες τους διεμήνυσαν ότι προς το παρόν δεν πωλείται, ενώ εσχάτως στα υπ’ όψιν είναι και ο Στέλιος Βασιλείου. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού είναι μια αξιόπιστη λύση για τη γραμμή κρούσης και δεν αποκλείεται να γίνει άμεσα κίνηση για τον συγκεκριμένο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα