Η ομαδάρα που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι!

Είναι η νέα μεγάλη ομάδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Από το 2010 και έπειτα πρωταγωνιστεί για τα καλά. Έχει πέντε τίτλους την τελευταία τετραετία, εκεί που είχε συνολικά δώδεκα στα πρώτα 130 χρόνια της ύπαρξής της. Και με το φετινό της ξεκίνημα δείχνει έτοιμη για ένα ακόμη πρωτάθλημα!

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο. Σίγουρα η Σίτι δεν έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των φιλάθλων ως ευρωπαϊκή δύναμη (αν και έχει στο παλμαρέ της το UEFA του 1970), αλλά το κάθε πράγμα έρχεται στον καιρό του. Για την ώρα αποτελεί τη νέα υπερδύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξύπνησε τη δεκαετία του ’90 και πρωταγωνιστούσε για χρόνια πολλά, και πριν από μία δεκαετία περίπου ξεπρόβαλε και η Τσέλσι. Η Άρσεναλ είναι πάντα ψηλά, ενώ και η Λίβερπουλ έχει τη φανέλα. Πλέον, οι μεγάλοι είναι πέντε!

Μπορεί να έχουμε διανύσει μόλις τρεις αγωνιστικές στην Αγγλία, αλλά η Σίτι έχει ήδη φανερώσει τις αρετές της. Αμυντικά, με ηγέτη τον κορυφαίο εδώ και χρόνια Άγγλο τερματοφύλακα Τζο Χαρτ, τον εκπληκτικό αρχηγό Βίνσεντ Κομπανί, τον νεοφερμένο Οταμέντι, αλλά και τους Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις και Κολάροφ είναι απροσπέλαστη! Στη μεσαία γραμμή ο Γιάγια Τουρέ είναι ένα φαινόμενο, οι Νασρί, Στέρλινγκ, Νταβίντ Σίλβα, Φερναντίνιο συνθέτουν μία τετράδα άνευ προηγουμένου σε πλουραλισμό, ταλέντο και εμπειρία. Στην επίθεση, τέλος, ο αρχισκόρερ Κουν Αγουέρο, έχει ως εφεδρεία τον δαιμόνιο Βίλφρεντ.

Με τον έμπειρο Πελεγκρίνι αυτό το σύνολο είναι ικανό για σπουδαία πράγματα. Εκτός του ότι δεν τρώει γκολ με τίποτα και πέραν του θριάμβου με 3-0 επί της Τσέλσι τη δεύτερη αγωνιστική (ήδη καλύτερη άμυνα και επίθεση), ισοφάρισε το φοβερό ρεκόρ των επτά διαφορετικών σκόρερ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Δύο γκολ έχει πετύχει ο Κομπανί και από ένα οι Νταβίντ Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Αγουέρο, Φερναντίνιο, Κολάροφ και Νασρί.  Κάτι αντίστοιχο είχε πετύχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2006-2007 όταν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχαν βρει δίχτυα οι Σαχά, Ρούνεϊ, Ρονάλντο, Φλέτσερ, Σόλτσκιερ, Γκιγκς και Σιλβέστρ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα