Κοντονής: «Ανυποχώρητοι στο θέμα των τακτικών δικαστών!»

 

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ατρόμητου και του Αστέρα Τρίπολης είχε το πρωί της Τρίτης, 18/8, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ο Κοντονής εξήγησε στους ανθρώπους που εκπροσωπούσαν τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη ότι είναι ανυποχώρητος στο θέμα του ορισμού τακτικών δικαστών από την ΕΠΟ και πως αν δεν λειτουργήσει αυτός ο θεσμός έτσι όπως ψηφίστηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Grexit, αφού η πολιτεία θα είναι σε θέση να αποσύρει τις ομάδες από τις διοργανώσεις!

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός είπε: «Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επ ουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων».

Από τη στιγμή, μάλιστα, που η UEFA έδωσε τη συγκατάβασή της για την εφαρμογή αυτού του πλαισίου, μη θεωρώντας το παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, αποτελεί απορίας άξιον για ποιο λόγο η ΕΠΟ δεν έχει προβεί ακόμη στον ορισμό των τακτικών δικαστών. Μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής της Super League και αφού κληθούν οι πρώτες ομάδες για απολογία, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα οριστούν για τις υποθέσεις…

Στο άλλο θέμα, αυτό του κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο Σταύρος Κοντονής φάνηκε πιο διαλλακτικός: «Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος εποπτείας των γηπέδων. Εκ μέρους του προέδρου της Super League έχει υποβληθεί ένα αίτημα μιας μικρής παράτασης περίπου 15 ημερών για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super League οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα