Περιμένουν τη διαφορά από τον Φινμπόγκασον στο «λιμάνι»

O Άλφρεντ Φινμπόγκασον είναι παίκτης ψυχολογίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν αισθάνεται «βασιλιάς», αποδίδει και σαν «βασιλιάς». Αν αισθάνεται… μούτσος, αποδίδει σαν… μούτσος.

 

Ακριβώς εκεί οφείλεται η μεγάλη διαφορά που εμφάνισε στην απόδοσή του από τη Χερενφέιν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Ισλανδός είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ψυχρή βρετανική λογική του… όλοι είμαστε ίσοι και ίδιοι. Στον Ολυμπιακό δεν διατίθενται να υποπέσουν στο ίδιο λάθος. Τουλάχιστον ο Μάρκο Σίλβα, δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μόγιες. Τουναντίον, σκοπεύει να στήσει την ομάδα του με βασικό άξονα τον Φινμπόγκασον, τον οποίο θεωρεί μηχανή γκολ.

 

Ο Μάρκο Σίλβα έχει αναλάβει μία αποστολή από τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου. Όχι μόνο να κατακτήσει τίτλους, αλλά να παρουσιάσει ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, που θα ενθουσιάζει τον κόσμο της ομάδας. Ο Πορτογάλος δεν το έχει βγάλει από το μυαλό του και πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύει. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον είναι ο παίκτης – κλειδί για την επίτευξη του στόχου του. Το γκολ αποτελεί το βασικό συστατικό του θεάματος. Όποιος το… έχει, κατέχει τα πάντα. Ως εκ τούτου, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στήνει το σύστημά του γύρω από τον Ισλανδό, δημιουργώντας ένα δίκτυο στη μεσαία γραμμή, που θα τροφοδοτεί με τελικές πάσες τον παίκτη. Ποιο είναι το στοιχείο που θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο; Την εκτέλεση σε πρώτο χρόνο που διαθέτει ο «Φίνμπο». Κάτι που δεν εκμεταλλεύθηκε και δεν δούλεψε σε καμία περίπτωση ο Ντέιβιντ Μόγιες στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Ισλανδός έχει το χάρισμα του «killer» και δεν το έχασε μετά από μία μέτρια σεζόν στην Ισπανία. Ο ίδιος είναι διψασμένος να πάρει το… αίμα του πίσω και να αποδείξει ότι μπορεί να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο. Τι απομένει; Να τον αξιοποιήσει καταλλήλως ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του. Ήδη έχει ανακτήσει την καλή του ψυχολογία και αυτό είναι εμφανές στους συμπαίκτες του. Μιλάνε για ολική μεταμόρφωση του παίκτη σε σύγκριση με την ημέρα που πάτησε το πόδι του στου Ρέντη. Το γκολ που σημείωσε στο φιλικό με την Μπεσίκτας και η γενικότερη αντιμετώπιση του προπονητή του προς το πρόσωπό του, έχουν μετατρέψει τον «κουμπωμένο» Ισλανδό, σε ποδοσφαιριστή έτοιμο να αντιμετωπίσει τις «εχθρικές» άμυνες μόνος του.

 

Η τριπλέτα της μεσαίας γραμμής

Φυσικά, στα λόγια μπορεί να πετύχει ο καθένας τα πάντα, επί των έργω όμως, αλλάζει… το σκηνικό. Στο γήπεδο θα χρειαστεί τους συμπαίκτες του και δη εκείνους που μπορούν να του προσφέρουν την πάσα, για να εκτελέσει. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η τριπλέτα της μεσαίας γραμμής. Τσόρι Ντομίνγκεζ, Εστεμπάν Καμπιάσο και Λούκα Μιλιβόγεβιτς θα αναλάβουν την αποστολή τροφοδότησης του Φινμπόγκασον. Οι καλές και σωστές πάσες είναι το μυστικό. Ο Μάρκο Σίλβα δουλεύει πολύ με το «κουαρτέτο» και περιμένει σύντομα να αποδώσει καρπούς η σκληρή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο τακτικής. Τον ρόλο τους θα έχουν και οι περιφερειακοί παίκτες, οι οποίοι θα καλούνται να παίζουν πολύ χωρίς την μπάλα, «ανοίγοντας» διαδρόμους προς την περιοχή και δημιουργώντας κενούς διαδρόμους για τους μέσους και τον Φινμπόγκασον. Με άλλα λόγια, όλο το σύστημα θα κινείται γύρω από τον Ισλανδό, στον οποίο ποντάρει πολλά τόσο ο Πορτογάλος προπονητής, όσο και η διοίκηση των «ερυθρόλευκων».

 

 

Ο Σίλβα ψάχνει έναν… Μαζουακού για δεξιά

 

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός δεξιού φουλ μπακ τύπου… Μαζουακού, προκειμένου ο Μάρκο Σίλβα να εφαρμόσει τις σκέψεις του στο γήπεδο και από τις δύο πτέρυγες. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αποδείχθηκε περισσότερο αξιόπιστος απ’ ότι περίμεναν στον Πειραιά, ωστόσο δεν διαθέτει τις ειδικές ικανότητες του Μαζουακού. Ο Νορβηγός υστερεί επιθετικά, γεγονός που δεν εξυπηρετεί το φουλ επιθετικό πλάνο που έχει καταστρώσει ο Πορτογάλος κόουτς. Το μεταγραφικό επιτελείο ψάχνει. Αν βρεθεί ο παίκτης και κλείσει, τότε είναι πολύ πιθανό να τεθεί θέμα μετακίνησης του Ελαμπντελαουί.

 

 

Ο Κασάμι, ο Μποτία και τα… άλλα παιδιά

 

Ο Ολυμπιακός μάς έχει συνηθίσει να παραχωρεί κάποιον ή κάποιους παίκτες το τελευταίο 15νθήμερο του της μεταγραφικής περιόδου. Είναι κάτι σαν παράδοση πλέον και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν πρόκειται να σπάσει φέτος. Οι βασικοί υποψήφιοι είναι δύο, δίχως να αποκλείουμε την έκπληξη, η οποία θα ακούει στο όνομα… Ρομπέρτο!

Η απόκτηση του Στέφανου Καπίνο σημαίνει κάτι, αλλά αν δεν προκύψει η πολύ καλή πρόταση, πιθανότατα η πώληση του Ισπανού πορτιέρο να μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2016.

Δεν συμβαίνει το ίδιο για τον Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος είναι σχεδόν απίθανο να παραμείνει στον Πειραιά. Ο ατζέντης του έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις επαφές και όπως πληροφορούμαστε, είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μποτία. Η περίπτωσή του ωστόσο εξαρτάται από το αν η διοίκηση θα αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ή δύο κεντρικών αμυντικών. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Ισπανός είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα