Στροφή στο μεσαίο χώρο με υπογραφή Μεϊμαράκη

«Η ΝΔ υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πάνω από τις διαχωριστικές ψευδεπίγραφες επιγραφές Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά». Αυτή η αποστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή, αποτυπώνει την πρόθεση του να δείξει πως το κόμμα ανήκει στο μεταρρυθμιστικό κοινωνικό κέντρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας και την ομόφωνη επικύρωση από την «γαλάζια» Πολιτική Επιτροπή ότι θα ηγηθεί του κόμματος έως την Άνοιξη του 2016, εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει το άλμα και να υπηρετήσει με συνέπεια και με ένταση την στρατηγική επιλογή της επιστροφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεσαίο χώρο. Η απόρριψη της δεξιάς ρητορικής που κυριάρχησε στο κόμμα τα τελευταία χρόνια είναι σαφής και ο ίδιος θέλει να βάλει τη Νέα Δημοκρατία στις ράγες του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, έναν όρο που όπως ενθυμούνται οι πιο μυημένοι, είχε εισηγηθεί ο Δημήτρης Σιούφας στον Κώστα Καραμανλή το 2004.

Τηρώντας αποστάσεις και από τη θεωρία των δυο άκρων που είχε κυριαρχήσει στο κόμμα με την σχετική εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον Αντώνη Σαμαρά και την οποία υιοθέτησε αγόγγυστα ο τέως πρωθυπουργός, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στους νεοδημοκράτες που έχουν βρει άλλη πολιτική στέγη. «Η Νέα Δημοκρατία στέκεται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες… Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν,  ακολουθεί το δρόμο που έχει χαραχθεί εδώ και χρόνια. Ακολουθεί το μεσαίο δρόμο. Το δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου. Το δρόμο που μας ενώνει, το δρόμο της ευθύνης  και του αυτονόητου. Το δρόμο του μέτρου, της μετροπάθειας. Το δρόμο της λογικής. Της κοινής λογικής…» είπε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Εδώ, πρέπει να διευκρινίσουμε πως η προσπάθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν θεωρείται εύκολη και ο ίδιος αναγνωρίζει πως έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς θα πρέπει να κάνει πολλές κινήσεις για να βρεθούν κοντά στη ΝΔ πρόσωπα που έχουν εγκαταλείψει το κόμμα. Ο ίδιος, όμως, έχοντας πλήρη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος θα επιχειρήσει να αλλάξει κυρίως την ψυχολογία των νεοδημοκρατών και να καταφέρει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ιστορικά στελέχη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα