Δικαστικές νίκες για το ζεύγος

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο λόγος για το ζεύγος Νίκου Μιχαλολιάκου και Ελένης Ζαρούλια, που κέρδισαν υπόθεση στα δικαστήρια σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχαν καταθέσει εναντίον των εφημερίδων Έθνος και Ελ. Τύπος της Κυριακής σε δημοσιεύματα που αφορούσαν αποκαλύψεις των δύο εφημερίδων σχετικά με την ιδιωτική επιχείρηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και της συζύγου του.
Βέβαια αυτή η δικαίωση είναι μία σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον δικαστικό Γολγοθά που έχουν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο το ότι το κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση.
Την υπόθεση που κέρδισε το ζεύγος έναντι των δύο εφημερίδων την έτρεξε ο ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης. Όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο του οι δύο εφημερίδες καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση και το δικαστήριο επιδίκασε αντίστοιχες χρηματικές αποζημιώσεις, μετά από αγωγές που είχαν ασκηθεί το 2012 και το 2013.
Με τις ίδιες αποφάσεις το Πολυμελές Πρωτοδικείο υποχρεώνει το ΕΘΝΟΣ και τον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ να δημοσιεύσουν περίληψη της καταδίκης τους στην ίδια θέση που είχαν καταχωριστεί τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, ήτοι στην 1η σελίδα αυτών και στα «σαλόνια» τους. Κυρίαρχες παραδοχές και των δύο αποφάσεων είναι ότι «με τη διάδοση ενώπιον του αναγνωστικού κοινού των ψευδών και συκοφαντικών γεγονότων, εν γνώσει της αναληθείας αυτών και του ότι μπορούσαν να βλάψουν την τιμή τους ως κοινωνικών, πολιτικών και δημοσίων προσώπων και ενόψει ότι δεν τηρήθηκαν οι συναλλακτικές υποχρεώσεις του τύπου, από τις οποίες ενδιαφέρουν εδώ αφ’ ενός η υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας και αφ’ ετέρου το καθήκον αληθείας που επιβάλλει να προηγηθεί του δημοσιεύματος ο έλεγχος των πληροφοριών και των ειδήσεων, ώστε το περιεχόμενό του να συμπίπτει με την πραγματικότητα, στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα