Πολίτης και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να φέρνει περιστασιακά κάποια μεγάλα ονόματα στη χώρα και ακόμη πιο αραιά ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό που έχουν καταφέρει οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτο. Η νέα μεταγραφική βόμβα ακούει αυτή τη φορά στο όνομα Ρόμπιν Φαν Πέρσι!

Ο Ολλανδός επιθετικός αφού πέρασε οκτώ χρόνια στο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ και τρία στο Μάντσεστερ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ αφήνει την Premier League στα 32 του χρόνια για την πρώτη κατηγορία της Τουρκίας, αφού επήλθε οριστική συμφωνία με την Φενέρμπαχτσε για συμβόλαιο τεσσάρων ετών!

Πρόκειται για τον Ολλανδό μπόμπερ που μέχρι το 2011είχε ξεπεράσει τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μόλις δύο φορές στη σταδιοδρομία του, αλλά έφτασε στο απόγειο της καριέρας του τη διετία 2011-13 όταν σκόραρε 67 φορές σε 96 αγώνες (56 στην Premier League, 3 στο Κύπελλο Αγγλίας και 8 στο Champions League).

Τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε οίστρο και ενδεχομένως να επηρεάστηκε από τη γενικότερη κατάπτωση της Μάντσεστερ, ωστόσο παραμένει μία αξιόπιστη επιθετική λύση όπως και να το δει κανείς. Πέραν των πέντε τίτλων του (ελάχιστων σε σχέση με την καριέρα του), έχει δεκάδες ατομικές διακρίσεις, με κυριότερες την ανάδειξη του ως πρώτος σκόρερ στην Premier League (το 2012 και το 2013), του ωραιότερου γκολ στην Premier League (το 2013 με την Άστον Βϊλα) και φυσικά του κορυφαίου σκόρερ της Εθνικής Ολλανδίας όλων των εποχών (49 γκολ).

Στο ελληνικό κοινό θα μείνει αξέχαστος για το χατ-τρικ κόντρα στον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια, όταν ανέτρεψε σχεδόν μόνος του το 2-0 στο Καραϊσκάκη, διαμορφώνοντας το 3-0 στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα