«Μόνο με πρόγραμμα διάσωσης θα δοθεί “γέφυρα” στην Ελλάδα»

«Χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι μια δυνατότητα, μόνο σε περίπτωση που ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης βρεθεί στο στάδιο των διαπραγματεύσεων», ξεκαθάρισε ο Έβαλντ Νοβότνι.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστήριξε όμως πως το θέμα αυτό δεν είναι επίκαιρο όσο δεν υπάρχει νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας. «Το εάν αυτό είναι δυνατό, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο κ. Νοβότνι στην αυστριακή κρατική τηλεόραση ORF. «Βρισκόμαστε σε τεράστια πίεση χρόνου αναφορικά με την Ελλάδα», δήλωσε ενώ σημείωσε πως «όλες οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρώνονται στην αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Όπως ανέφερε ο Έβαλντ Νοβότνι, η ΕΚΤ θα συζητήσει σήμερα τον ELA για την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερη ρευστότητα για την Ελλάδα αν κηρύξει στάση πληρωμών στο χρέος της. Σε εκδήλωση της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, το μέλος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η ελληνική κρίση χρέους έχει περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην υπόλοιπη ευρωζώνη, αυξάνοντας την ελευθερία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενεργούν.

«Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη πλέον για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης. Αυτή τη φορά δεν θα έχει συνέπειες, μόνο πολύ μικρές επιπτώσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία δράσης για την ΕΚΤ και την ΕΕ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα