Παιχνίδια εντυπωσιασμού με στόχο τον Στουρνάρα

ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

 

Με μια κίνηση εντυπωσιασμού και αμφισβητούμενης ουσίας η πρόεδρος της Βουλής έγινε εκ νέου το πρόσωπο της επικαιρότητας. Απλά επιστρέφοντας την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος στον Γ. Στουρνάρα ως απαράδεκτη.

Αφορμή δεν ήταν φυσικά ότι αυτή παραδόθηκε σε στικάκι και όχι σε χαρτί αλλά διότι σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο διοικήτής της ΤτΕ επιχείρησε πολιτική παρέμβαση.

Πως; Πολύ απλά στέλνοντας την έκθεση του μια εβδομάδα νωρίτερα και ακριβώς την ημέρα που η επιτροπή για το χρέος θα ανακοίνωνε τα πρώτα συμπεράσματά της. Επιπλέον, μια μέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup την ώρα που οι συνομιλίες βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Αν και η κίνηση του Γ. Στουρνάρα όντως προκαλεί ερωτήματα όσον αφορά την… βιασύνη η οποία συνοδεύθηκε από δηλώσεις περί Grexit, η Ζωή Κωνστναντοπούλου κινήθηκε εξωθεσμικά καθώς ορθώς ο διοικητής της ΤτΕ παρέδωσε σε εκείνη ως όφειλε την έκθεση ενώ εκείνη από την πλευρά της απλά όφειλε να την παραλάβει.

Η άρνησή της και στη συνέχεια η επιστροφή της δεν ήταν τίποτε παραπάνω από πολιτική πράξη η οποία όμως έρχεται σε κόντρα με τον θεσμικό της ρόλο.

Μάλιστα έδωσε το… άλλοθι και στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή να κινηθεί νομικά κατά του Γ. Στουρνάρα.

Η βουλευτής επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπως είχε προαναγγείλει χθες.

Αναφερόμενη στον πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η κ. Μακρή διαβλέπει «πιθανό δόλο» και δηλώνει:

«Οι αναφορές περί grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ’ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης» είπε, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις του τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009.

Είπε μάλιστα πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

Η κ. Μακρή δήλωσε ακόμη ότι έχει πληροφορηθεί από τραπεζικούς κύκλους πως από χθες το μεσημέρι έχουν γίνει αναλήψεις από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που όπως είπε έχει επιπτώσεις και στο χρηματιστήριο.

Οι δυό τους πάντως φαίνεται να κινούνται συμπληρωματικά η μία στην άλλη ήδη από τις διαμαρτυρίες στο προαύλιο της ΕΡΤ. Εκτοτε ως καλές φίλες καλύπτει η μία την άλλη πολιτικά. Όπως στην ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ όπου οι επιλεχθέντες από το Μέγαρο Μαξίμου είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν προσωπικά τι εστί… ιερά εξέταση!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα