Το πουλέν του Κόντε στον πάγκο του Δικεφάλου

Ο άνθρωπος που εκλέχθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη να αναγεννήσει αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ και να τον φέρει στο δρόμο των επιτυχιών είναι ο Ιγκόρ Τούντορ. Ένας προπονητής με μικρή εμπειρία, αλλά με διάθεση να πετύχει. Και εδώ που τα λέμε, ο Δικέφαλος έχει καεί τα τελευταία χρόνια από τους… έμπειρους προπονητές.

Τον Τούντορ τον θυμόμαστε κυρίως ως ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους . Μετά από δύο καλά χρόνια στην Κροατία κατάφερε στα 20 του χρόνια να πάρει μεταγραφή στη «γηραιά κυρία». Παρά το ότι έδειξε με το καλημέρα τις ικανότητές του, αγωνιζόμενος την πρώτη σεζόν σε 28 αγώνες στη Γιούβε, δεν κατάφερε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Οι συχνοί του τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει πάνω από 30 παιχνίδια ανά σεζόν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί το 2004 (πήγε στη Σιένα) και σιγά-σιγά να ολοκληρώσει την καριέρα του πριν καν κλείσει τα 28 του χρόνια. Μία μόλυνση στον αστράγαλο που δεν υποχώρησε ποτέ ήταν η ταφόπλακα της καριέρας του.

Στη συνέχεια δοκίμασε την τύχη του ως προπονητής. Ήταν αρχικά βοηθός του Εντοάρτο Ρέχα στη Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ το Δεκέμβρη του 2012 έγινε πρώτος προπονητής της ομάδας Κ-17 της Χάιντουκ. Εκείνη την περίοδο πέρασε αρκετές εβδομάδες στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους για να μάθει μικρά μυστικά από τον παλιόφιλό του Αντόνιο Κόντε που προπονούσε τότε την ιταλική ομάδα.

Στο πλευρό του Κόντε έγινε κι αυτός θιασώτης του 3-5-2, σύστημα που δεν αποκλείεται να εφαρμόσει και στον ΠΑΟΚ. Τον Απρίλη του 2013 έγινε πρώτος προπονητής της Χάιντουκ με την οποία πανηγύρισε το Κύπελλο Κροατίας. Ο Δικέφαλος είναι στην πραγματικότητα η δεύτερη ανδρική ομάδα που θα προπονήσει και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα