1o Διεθνές Νομικό Συνέδριο στο Ίδρυμα ΩΝΑΣΗ

Το 1o Διεθνές Νομικό Συνέδριο με τον τίτλο «Ελλάδα: Η διαδρομή από ένα ένδοξο παρελθόν σε ένα ένδοξο μέλλον – Ο ρόλος των Οικονομικών, του Δικαίου και οι βέλτιστες πρακτικές» θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ.

Το συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνδιοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την Αμερικανική Δικηγορική Ένωση (American Bar Association), πλαισιώνουν επιφανείς Έλληνες και ξένοι ομιλητές, νομικοί, καθηγητές δικαίου και δικαστές και πραγματεύεται τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις του συστήματος που οδηγούν στη βραδεία απονομή της δικαιοσύνης. Θα παρουσιαστεί μία συγκριτική προσέγγιση των νομικών συστημάτων Ελλάδος, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι σύμφωνα η πληρέστερη κατανόηση των διαφορών και ομοιοτήτων των νομικών αυτών συστημάτων και η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και μεταρρυθμίσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια και συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα