Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την Μαρίνα Αρετσούς

Να χαρακτηριστεί δασική έκταση μια περιοχή 13 στρεμμάτων στην περιοχή της Μαρίνας Αρετσούς, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οικοπεδοποίησής της, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο “Σύλλογος Κατιρλιωτών Θεσσαλονίκης Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος” και η “Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης”. Όπως επισημαίνουν, η έκταση αυτή περιέχει πολλή δασική βλάστηση και αποτελεί χώρο αναψυχής και άθλησης των κατοίκων και των επισκεπτών ενώ στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες μεταβίβασής της στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η προσφυγή συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ το σκεπτικό της έχουν υποστηρίξει η δημοτική παράταξη “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς”, φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η διοίκηση του δήμου που χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την προσφυγή των κατοίκων.
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, “ο δήμος δεν μπόρεσε να κάνει ο ίδιος την προσφυγή για τη διασφάλιση και των χώρων πρασίνου και της μη δόμησης του συγκεκριμένου κομματιού καθώς στο εγκεκριμένο γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Καλαμαριάς το κομμάτι αυτό ανήκει στη Μαρίνα και είναι εκτός ζώνης ειδικής προστασίας”. “Η πρωτοβουλία των κατοίκων είναι θετική. Παράλληλα ο δήμος καταβάλλει προσπάθειες για να μη δομηθεί το σύνολο του παραλιακού μετώπου στις οδού Σοφούλη και Πλαστήρα” προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα