Το μυστικό της Κυριακής

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τους τρεις υποψηφίους να μην χάνουν τον καιρό τους, στην προεκλογική καμπάνια που αναμένεται να λήξει το βράδυ του Σαββάτου, εκτός αν …χρειαστεί δεύτερος γύρος. Αυτόν ακριβώς προσπαθεί να αποφύγει η Φώφη Γεννηματά, η οποία στην σκιά των σεναρίων περί συμπόρευσης των δύο άλλων υποψηφίων με ανοιχτούς πάντα τους διαύλους με τις –μεγάλες όπως αποδείχθηκε στην εκλογή της ΚΕ-δυνάμεις του Νίκου Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο, προσέρχεται στην μάχη με σύνθημα «καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή».
Στελέχη της επιρροής της Γεννηματά εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο στο ΠΑΣΟΚ, που «πρέπει γρήγορα να περάσει στην επόμενη μέρα». Κλειδί για την εξασφάλιση του 50%+1 από την πρώτη Κυριακή εκτιμάται ότι είναι το ποσοστό συμμετοχής των μελών και φίλων του κόμματος στην ψηφοφορία. Όσο πιο πολλοί προσέλθουν στις κάλπες, τόσο πιο εύκολη φαντάζει η επικράτηση ενός υποψηφίου από τον πρώτο γύρο.

Ο Λοβέρδος
Περιοδείες και ανοιχτές ομιλίες έχει ήδη ξεκινήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που επισκέφθηκε την Πάτρα και το Ηράκλειο και προγραμματίζει νέα συγκέντρωση για το απόγευμα στην Αθήνα και δη το …συμβολικό για την Κεντροαριστερά, θέατρο Ακροπόλ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις επτά το απόγευμα και στόχος είναι να προκαλέσει αίσθηση, δεδομένου ότι στην Αθήνα η δύναμη του πρώην υπουργού καταγράφεται επί χρόνια στις κάλπες. Ο κ. Λοβέρδος δεν σταματά να αναφέρεται στην εμπειρία και την πολιτική του διαδρομή, κυρίως όμως στο γεγονός ότι ουδέποτε απέφυγε οποιαδήποτε μάχη από οποιοδήποτε πόστο, απαντώντας έτσι εμμέσως σε όσους εξακολουθούν να θυμίζουν την σύντομη χρονικά απουσία του από το ΠΑΣΟΚ.
Στο γεγονός ότι ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται εν πολλοίς από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που διεκδικεί μάλιστα να αναγνωριστεί σε αυτήν το ηθικό πλεονέκτημα που αναγνωρίστηκε αρχικά και στον Αλέξη Τσίπρα, ως νέο πολιτικό αρχηγό και πρωθυπουργό. Στόχος του, όπως συνηθίζει να λέει, είναι μία μεγάλη, μεταρρυθμιστική, σοσιαλδημοκρατική παράταξη, με ενότητα που θα κατακτηθεί μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές. «Σήμερα, οφείλουμε να επιλέξουμε ποιους πραγματικά εκπροσωπούμε. Τους νέους μη προνομιούχους. Να καταθέσουμε ένα σχέδιο αλήθειας, έστω και αν αυτό θα έχει υψηλό κόστος, να υπερασπιστούμε την παράταξή μας», είπε, καλώντας φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν «τη νέα πολιτική γενιά, της Αλήθειας, του Σχεδίου και της Δράσης», την οποία και επιθυμεί να εκφράσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα