Τερμάτισε την έννοια της «φουλ σεζόν»!

Τεράστιο κατόρθωμα για τον Αστέρα Τρίπολης και για το ποδόσφαιρο της Αρκαδίας αυτό που πέτυχε η ομάδα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Εκτός του ότι ο σύλλογος βγαίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη, έκανε μία υπέρβαση που μόνο μεγάλες ομάδες μας έχουν συνηθίσει στο παρελθόν.

Ο Αστέρας αγωνίστηκε σε 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια και σε 42 εγχώρια, κατορθώνοντας απίστευτα πράγματα και ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως ακριβώς τις ξεκίνησε και το καλοκαίρι.

Ο Στάικος Βεργέτης αξίζει απλά πολλά συγχαρητήρια, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποδοθεί και στη διοίκηση που περιβάλλει αυτό το σωματείο τα τελευταία χρόνια και το έχει μετατρέψει σε τρίτη δύναμη πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από την εποχή του ΟΦΗ έχει να επιδείξει τέτοια αξιοπρόσεκτη πορεία μία καινούρια ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Ο Αστέρας ανέβηκε το 2007 στη Super League και από τότε μετράει τέσσερις (σερί μάλιστα) ευρωπαϊκές παρουσίες.

Ο ΟΦΗ είχε ανέβει το 1976 και χρειάστηκε 10 χρόνια για να πιάσει ταβάνι και να είναι εκ των πρωταγωνιστών των διοργανώσεων από το 1986 έως το 1995. Ομοίως, δέκα χρόνια έκανε και η Λάρισα για να γίνει από νεοφώτιστη στην Α’ Εθνική, πρωταγωνίστρια από το 1983 έως το 1988! Ο Αστέρας δείχνει να εντάσσεται σε αυτό το κλαμπ των επαρχιακών ομάδων που έγραψαν ιστορία, παρά το ότι του λείπει ένας τίτλος. Ωστόσο, μία παρουσία σε τελικό, δύο φορές τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και τέσσερις ευρωπαϊκές προκρίσεις (4 νίκες και 9 ισοπαλίες σε 18 ματς) δεν είναι καθόλου μικρό επίτευγμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα