Ρουμανία: Ζητούν την παραίτηση Πόντα και πρόωρες εκλογές

Απάντηση στο αίτημα του προέδρου της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, για πρόωρες εκλογές, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Πόντα. «Η Ρουμανία δεν βρίσκεται σε πολιτική κρίση, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί, εάν δεν είχαμε κυβέρνηση και διοργανώνονταν πρόωρες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πόντα.

Ο κ. Γιοχάνις ζήτησε την παραίτηση του Ρουμάνου πρωθυπουργού λόγω της έρευνας εναντίον του για πλαστογραφία, συνέργεια σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (κατηγορίες που αφορούν τη δράση του ως δικηγόρος) και σύγκρουση συμφερόντων (κατηγορία που αφορά την πρωθυπουργική του ιδιότητα).

Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα ζήτησε και ο συμπρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) Βασίλε Μπλάγκα, ανακοινώνοντας ότι την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση μομφής, οι Φιλελεύθεροι θα οργανώσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή.

«Το PNL ζητά την άμεση παραίτηση του Βίκτορ Πόντα. Η Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις πλέον δύσκολες στιγμές της» τόνισε ο Βασίλε Μπλάγκα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα