«Μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος…»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε αναγκαστικό δανεισμό και σε τρίτο Μνημόνιο και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί μήνες κορόιδεψε τον ελληνικό λαό επί μήνες.

«Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδουβελη» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ν.Δ., επικαλούμενος το γεγονός ότι ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι εκείνο το mail ήταν πολύ καλύτερο από τις τωρινές προτάσεις των εταίρων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αντ. Σαμαράς, οι δανειστές προτείνουν στη νυν κυβέρνηση μέτρα πολύ πιο βαριά από εκείνα είχαν προταθεί στη δική του κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πρωθυπουργικό «θράσος» όταν ερωτάται η αντιπολίτευση να δηλώσει αν υποστηρίζει την ελληνική πρόταση ή την πρόταση των δανειστών.

Ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε, εξάλλου, την κυβέρνηση ότι φέρνει φοροεπιδρομή, καθώς και ότι διέσυρε το χώρα στο εξωτερικό και γονάτισε τη χώρα στο εσωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. για να καλυτερεύσει η κατάσταση απαιτούνται τρία πράγματα τα οποία θα αποτελέσουν όπως ανέφερε τις προϋποθέσεις για εθνική συνεννόηση: α) Να σταματήσουν οι συκοφαντίες και τα ψέματα, β) να αλλάξει η κυβέρνηση πολιτική και γ) να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και προς τα έξω και προς τα μέσα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις κάλπες, αλλά αυτές θα έφερναν τη χώρα πιο κοντά στο ατύχημα.

Απευθυνόμενος, τέλος, στον πρωθυπουργό, ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να έρθει στη «μεγάλη συνεννόηση» και τον προειδοποίησε ότι μπορεί να γίνει «ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα