Παρουσία Καμμένου οι επετειακές εκδηλώσεις για το Oλοκαύτωμα της Καντάνου‏

Εβδομήντα τέσσερα χρονιά συμπληρώνονται από το Ολοκαύτωμα της Καντάνου στην Κρήτη και οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης έγιναν παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον βουλευτή Ηρακλείου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Δαμαβολίτη, ο υπουργός παρέστη στο μαρτυρικό χωριό και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σήμερα, εδώ στην Κάντανο, τιμούμε τους νεκρούς της γερμανικής θηριωδίας. Κατέσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό. Νόμιζαν ότι ξερίζωσαν την Κάντανο, αλλά η Κάντανος ρίζωσε ξανά μαζί με τους ανθρώπους της, γιατί οι θηριωδίες του ναζισμού δεν καταφέρνουν ποτέ να εξαλείψουν ένα έθνος το οποίο μάχεται για την αξιοπρέπειά του, για την εθνική του κυριαρχία, για την εδαφική του ακεραιότητα. Όσοι και αν προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ελληνισμό, είτε με πολεμικά μέσα είτε με οικονομικά μέσα, να ξέρουν ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται ποτέ».

3

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στο Καστέλι, ο ΥΠΕΘΑ εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι τα στρατιωτικά αεροδρόμια θα αναπτυχθούν ξεχωριστά από τα πολιτικά.

«Καταρχήν, ο δικός μας σκοπός είναι να ενισχυθούν οι μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Οι νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα, στο νομό των Χανίων, παραμένουν και επεκτείνονται. Η πρόταση της Ελλάδος προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είναι οποιαδήποτε αεροπορική δραστηριότητα που είναι στη Σούδα – για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της Συμμαχίας – να πάει στην Κάρπαθο. Αυτό είναι μία πρόταση η οποία θα εξεταστεί στα επόμενα υπουργικά συμβούλια».

Επιπρόσθετα ο κ. Καμμένος υπογράμμισε την πάγια –όπως είπε– θέση του κόμματός του ότι το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να παραχωρηθεί λόγω του ότι έχει ενταχθεί σε πενταετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς ο υπουργός Άμυνας είπε ότι αυτές «θα γίνουν με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει δοθεί», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού».

10

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα