Το Κύπελλο του Καβάνι!

Μπορεί το Παρίσι να καθυστέρησε να αποκτήσει τη μεγάλη της ποδοσφαιρική ομάδα -ίσως επειδή ήταν πάντα πιο εικαστικό απ’ ότι αθλητικό -αλλά πλέον τα κατέφερε.

Έναν τίτλο κάθε δύο χρόνια κερδίζει η Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι 44 ετών και μόλις το Σάββατο το βράδυ κατέκτησε την 22η κούπα της, μετά το 1-0 επί της Οσέρ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Είναι το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της Παρί, μία μεσήλικης ομάδας μέσα σε έναν κόσμο αιωνόβιων υπερ-συλλόγων!

Το ιστορικό γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε ο Καβάνι, ο οποίος έχει μπροστά του ορθωμένη την προσωπικότητα του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, αλλά πάντα καταφέρνει να ξεπετάγεται και να εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή, για να κερδίσει κι αυτός τη δόξα που του αναλογεί. Η Παρί Σεν Ζερμέν, λοιπόν, συνεχίζει ατσαλωμένη την προσπάθειά της να κατακτήσει και την κορυφή της Ευρώπης, αυτήν που οραματίζονται οι ιδιοκτήτες της.

Στα εγχώρια, παρά το ότι είναι νεότατη ομάδα είναι ήδη δεύτερη στις κατακτήσεις Κυπέλλων, μετά τη Μαρσέιγ των δέκα, ενώ το πέμπτο της πρωτάθλημα την φέρνει όγδοη στο σχετικό πίνακα, αλλά μόλις πέντε πρωταθλήματα μακριά από την πρώτη Σεντ Ετιέν!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα