«Πονοκέφαλος» για Σαμαρά οι δημοσκοπήσεις

Η κάθετη πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχει προκαλέσει νέους «πονοκεφάλους» τόσο στην ηγεσία όσο και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο προβληματισμός γίνεται μεγαλύτερος, όταν στο τραπέζι πέφτουν και οι κρυφές δημοσκοπήσεις που αναφέρονται στο μέλλον της ευρύτερης κεντροδεξιάς αλλά και στις αλλαγές στα πρόσωπα ακόμη και αυτό του προέδρου. Κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει πως στη Συγγρού επικρατεί αναβρασμός, ενώ όλοι προδικάζουν τις εξελίξεις στο κόμμα αμέσως μετά την ψήφιση της επερχόμενης συμφωνίας. Αυτό, υπό την προϋπόθεση να μην προσφύγει η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Τα σενάρια αυτά φουντώνουν και από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά στην πρόθεση ψήφου ενώ και η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά έχει πέσει κατακόρυφα. Κορυφαίοι επικοινωνιολόγοι εκτιμούν πως η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας μπερδεύει τους πολίτες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν η «γαλάζια» παράταξη υποστηρίζει μια μνημονιακή πολιτική ή αν έχει κάνει στροφή –παρά το ότι εφάρμοσε τα πλέον σκληρά μέτρα λιτότητας.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες βουλευτών που αμφισβητούν τον πρόεδρο της ΝΔ παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις για να διερευνήσουν τις προθέσεις των ψηφοφόρων του κόμματος αφενός για αλλαγή ηγεσίας, αφετέρου για το πρόσωπο που θα τους ικανοποιούσε να αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, ο πρώην πρωθυπουργός και η ομάδα του επιχειρούν να ενισχύσουν το προφίλ τους. Ο κ. Σαμαράς δείχνει να παίρνει πάνω του όλες τις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την διαπραγμάτευση, βουλευτές που διαφωνούν ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμη και μια διαγραφή, ενώ πυκνώνει τις ομιλίες του σε παραγωγικές ομάδες αλλά και τις συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πως από τις κινήσεις τους δεν πείθονται ούτε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ούτε -πολύ περισσότερο- η κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα