Είναι 43 ετών… και συνεχίζει να αγωνίζεται ο Κυριάκος Τοχούρογλου!

Θυμάστε τον Κυριάκο Τοχούρογλου; Αναρωτηθήκατε τι μπορεί να κάνει και που βρίσκεται αυτό το διάστημα; Τον εντοπίσαμε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όπου σε ηλικία 43 ετών, εξακολουθεί να αγωνίζεται, προβάλλοντας ισχυρή αντίσταση στον αδυσώπητο χρόνο!

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε γεννηθεί από Έλληνες μετανάστες στην πόλη της Νέας Νότιας Ουαλίας, επέστρεψε στην Αυστραλία και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά του. Σε ηλικία 43 ετών, υπερασπίζεται την εστία της Gladesville Ryde Magic, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα NSW State League Division One, της Αυστραλιανής πολιτείας.

tocho3

Ο Κυριάκος Τοχούρογλου εντυπωσιάζει με το σθένος του και δηλώνει πως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του και πως έχει σκοπό να αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 50 χρόνων! Παράλληλα, έχει ξεκινήσει καριέρα προπονητή, γυμνάζοντας παιδιά μικρών ηλικιών. Ας δούμε τι δήλωσε στον αυστραλιανό Τύπο:

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Λένε ότι εκεί που ξεκίνησες, θα τελειώσεις. Δεν ήθελα να αγωνιστώ, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Γκανιάτσης, μου είπε έλα να παίξεις για έναν χρόνο (σ.σ. το 2011!). Από τότε βρίσκομαι εδώ. Ξεκίνησα να το κάνω και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω! Μου λείπει συνέχεια το παιχνίδι. Ξαναγίνεσαι παιδί. Είμαι 43 ετών, αλλά όταν παίζω γίνομαι 18! Είμαι παθιασμένος με το παιχνίδι, μπορώ να παίζω ακόμα και αυτό δεν θα αλλάξει.

tochou1

Μου αρέσει να δουλεύω με μικρά παιδιά, διότι γι’ αυτά το παιχνίδι είναι ένα όνειρο. Διακρίνεις το βλέμμα τους όταν παρακολουθούν το Champions League με τους Μέσι και Ρονάλντο και μου ζητάνε να τους πω πως είναι, καθώς είχα αγωνιστεί στον συγκεκριμένο θεσμό. Είμαι στην καλύτερη φάση. Δεν έχω άγχος. Για έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και οκτώ στον ΠΑΟΚ, τα πάντα ήταν μέσα στο άγχος και στην πίεση. Τώρα χαλαρώνω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα