Έτοιμος για μετωπική ο Σαμαράς

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ικανοποίησαν την Συγγρού και η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έφερε πίσω τα χαμόγελα στην ηγετική ομάδα, η οποία εκτιμά πως μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι «παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ».
«Ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ» συνεχίζει ο κ. Σαμαράς και προσθέτει: Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε» καταλήγει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Μετωπική
Πάντως όλοι στην ηγετική ομάδα της ΝΔ τονίζουν πως με το μόλις οι πολίτες αντιληφθούν με τη νέα συμφωνία τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αρχίσει να μεταβάλλεται το κλίμα. Έτσι το μήνυμα που μεταδίδεται από την ηγετική ομάδα της ΝΔ που αναμένει μεγάλη φοροεπιδρομή. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει σε όλους τους τόνους, ότι το μνημόνιο έρχεται, ανεξάρτητα από την επικοινωνιακή πολιτική της συγκυβέρνησης και τα «βαφτίσια» που θα γίνουν, όπως χαρακτηριστικά λένε από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ.
Γι’ αυτό και όπως λένε από τη ΝΔ, τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν οι σκληρές δηλώσεις, ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, δεν υποκύπτει και δεν εκβιάζεται. «Επί της ουσίας», σημειώνουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θα γίνει προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα με το μικρότερο δυνατό πολιτικό και κοινωνικό κόστος».
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι αυτό που θα εμφανιστεί σύντομα θα είναι η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή των τελευταίων ετών και σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο εσωτερικό της ΝΔ η θέση περί καταψήφισης της συμφωνίας, η οποία κατά την ίδια θα έχει σκληρά μέτρα και προφανώς δεν θα τίθεται τέλος στη λιτότητα. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι ήδη καταγράφεται μεγάλη ένταση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και προβλέπουν τριγμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα