Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Σε αναστάτωση παραμένουν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή σε μια υπό συντήρηση δεξαμενή, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό έξι εργαζομένων των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να καλυφθούν τα έξοδα των τραυματιών, μέτρα ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ενώ σήμερα Δευτέρα προχώρησαν σε απεργία.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σε συνεδρίαση της κατέληξε στα εξής αιτήματα:

Να καλύψουν τα ΕΛΠΕ όλα τα έξοδα, όλων των τραυματιών, σχετικά με την περίθαλψη και τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών τους
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, κατάργηση των εξαντλητικών ωραρίων
Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση της δουλειάς
Να εφαρμοστεί σε όλους τους εργαζόμενους η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εκτάκτων της Σιδηροβιοτεχνίας (όπως σε προηγούμενα έργα των διυλιστηρίων).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι ανέφεραν:

«Το σημερινό πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σε μια ούτως ή άλλως από την φύση της, επικίνδυνη εργασία. Η σκέψη του Δ.Σ. και όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι αυτή τη στιγμή στους 6 (έξι) συναδέλφους που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που έχουν μεταφερθεί».

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για το περιστατικό, να εξεταστεί ενδελεχώς αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά τις εργασίες συντήρησεις στη δεξαμενή.
Εν τω μεταξύ, κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση των πέντε από τους έξι συνολικά τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου το πρωί της Παρασκευής.
Στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 4 τραυματίες διασωληνωμένοι. Οι τρεις σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ένας ακόμη που φέρει ελαφρύτερα τραύματα και η κατάστασή του, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγγελο Λιόση, παρουσιάζει βελτίωση.
Στο Θριάσιο μεταφέρθηκε και ο τραυματίας που είχε διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Επίσης, ένας εργάτης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικό» και ένας ακόμη στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Και οι δύο είναι διασωληνωμένοι και φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα