Ηλίθιοι ή πονηροί;

Φοβερά πράγματα συνέβησαν την τελευταία αγωνιστική της ελληνικής Super League. Τα αποτελέσματα των οκτώ αγώνων ήταν αυτά που είχαν προβλέψει οι μπουκ όλου του κόσμου. Μιλάμε για οκτώ στα οκτώ!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάθε χρόνο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο την τελευταία αγωνιστική με αποτέλεσμα η Super League να είναι το πιο προβλέψιμο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Την ώρα που στα άλλα… προηγμένα πρωταθλήματα, ο υποβιβασμένος μπορεί να κόψει βαθμούς από τον επίδοξο πρωταθλητή.

Εδώ που τα λέμε, θέλουμε και εμείς οι ίδιοι να βγάζουμε τα μάτια μας! Δεν εξηγείται αλλιώς ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το πρωτάθλημά μας, ενώ υπάρχει ένας ωραιότατος τρόπος για να εκλείψουν οριστικά τα παράξενα φαινόμενα της τελευταίας αγωνιστικής. Αυτός δεν είναι άλλος από τη διεξαγωγή των Play Out.

Στην κορυφή της Super League διεξάγονται Play Off, το ίδιο και στην κορυφή της Football League, αλλά και στην ουρά της δεύτερης κατηγορίας. Μόνο στην ουρά της Super League δεν υπάρχουν Play Out και κανείς δεν καταλαβαίνει το γιατί. Με τέσσερις ομάδες να πέφτουν, θα μπορούσε να υπάρχει η πρόβλεψη για απ’ ευθείας υποβιβασμό των δύο ουραγών και για Play Out των ομάδων από τη θέση 13-16 για να κριθούν οι άλλες δύο θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονταν όλες οι «ομορφιές» των τελευταίων αγωνιστικών, καθώς δεν θα υπήρχε αδιάφορος αγώνας, θα είχαμε ωραιότατα και καθαρότατα Play Out με μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον (άρα και περισσότερα έσοδα) και φυσικά η αξιοπιστία θα εκτοξευόταν στα ύψη! Άρα, μιλάμε για πονηριά των διοργανωτών που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν Play Out, ή για ανοησία, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος να τους εξηγήσει γιατί είναι προτιμότερη αυτή η πρακτική.

Για παράδειγμα, αν υπήρχαν Play Out, στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής ο Εργοτέλης δεν θα ήταν αδιάφορος με τον Λεβαδειακό, ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς δεν θα αρκούνταν στον έναν βαθμό με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, η Βέροια δεν θα ήταν αδιάφορη, ενώ ομοίως, διαφορετική θα ήταν η ανάγνωση και των αγώνων της προτελευταίας αγωνιστικής. Στα δε Play Out, καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει μέχρι το τέλος.

Εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο διεξάγονται Play Off στη Football League, όπου Ηρακλής και AEK έχουν ανέβει ήδη και για ποιο λόγο δεν διεξάγονται Play Out στη Super League, όπου το ενδιαφέρον θα ήταν τεράστιο. Αν έχετε τη λύση να μας την πείτε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα